Punctul culminant al revoluţiei PCRM a eşuat! În PMAN au venit doar 8000 de oameni

1450833_660424554002712_75020690_n

foto: facebook.com (user Liviu Sandu)

Marşul spre Chişinău – „acţiunea de amploare” organizată de PCRM nu a putut aduna mai mult de 8000 de persoane în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Astfel, dacă este să comparăm acţiunea de astăzi în PMAN, cu ziua de 3 noiembrie, atunci Coaliţia Pentru Integrare Europeană este net superioară la capitolul organizare.

 

 

 

La ora 11.00 pentru când a fost anunţată acţiunea împotriva guvernului şi a integrării europene a Republicii Moldova, PMAN era aproape goală, şi doar câţiva susţinători ai comuniştilor erau adunaţi în jurul Arcei de Triumf, scrie www.timpu.md

Potrivit publicaţiei, „Evenimentul” a început după ora 12.00 când în PMAN au mai venit grupuri de comunişti. Mitingul a fost moderat de comunistul Iurie Muntean, în timp ce liderul PCRM Vladimir Voronin se află într-o parte, înconjurat de bodyguarzi.

Conform declarațiilor martorilor, la eveniment participă circa 8000 de persoane.

Deşi scandează ”Moldova”, drapelul naţional al Republicii Moldova nu este prezent la miting, participanţii venind cu drapele cu secera şi ciocanul ale comuniştilor şi cu capul de bour, despre care aceştia susţin că ar fi fost drapelul lui Ştefan cel Mare, deşi istoricii au dovedit că marele domnitor nu a avut un asemenea drapel. De asemenea, sunt prezente si drapele ale Federaţiei Ruse.

De asemenea, se pare că PCRM a solicitat şi sprijinul unor organizaţii şi partide raduicale pentru a porgan iza acest mitinfg, la manifestaţie fiind prezenţi reprezentanţi ai unor organizaţii şi partide radicale precum ”Patrioţii Moldovei” şi Liga Tineretului Rus

Amintim că la 3 noiembrie partidele pro-europene au organizat o amplă manifestaţie în PMAN, în sprijinul integrării europene la care au participat peste 100 de mii de oameni, Piaţa fiind neîncăpătoare pentru toţi participanţii. Acţiunea de astăzi a comuniştilor s-a dorit a fi o replică la manifestaţia pro-europeană.

sursa:timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By