PPRM iniţiază un amplu proiect care va cuprinde 10 campanii

hotnews

Organizaţia de Tineret a Partidului Popular din Republica Moldova, care a organizat doar pe parcursul acestui an peste 100 de acţiuni publice, lansează un amplu proiect – „Aleg viitorul Moldovei alături de voi”, care va cuprinde 10 campanii ce vor acoperi mai multe domenii sociale şi vor fi adresate tuturor categoriilor de vârstă. Proiectul va combina toate campaniile care deja au fost lansate în anii precedenţi, dar şi campanii noi.

”Anul 2013 a fost un an extraordinar şi plăcut alături de o echipă fenomenală, plin de evenimente, flash mob-uri şi emoţii. Aş dori că în anul 2014 să simtă asta şi fiecare cetăţean al Moldovei. Luând în considerare că planul de acţiuni stabilit de OT PPRM pe anul 2013 practic este realizat deja în luna noiembrie (în 300 de zile de la data aprobării), tinerii au decis că începând de azi şi pe parcursul anului 2014, vor pune mai mult accent pe campanii sociale, umanitare, sportive şi informaţionale”, se arată într-un comunicat plasat pe site-ul liderului OT PPRM, Ian Lisnevschi.

Astfel, OT PPRM va continua şi va dezvolta vampania umanitară pentru copii, lansată în 2011„*Un dar naşte un zâmbet*”. Pe lângă colectarea cărţilor, rechizitelor şcolare, hainelor şi jucăriilor, tinerii vor organiza concerte pentru copii în mai multe oraşe din Moldova. Pe parcursul anului, caravana „Un dar naşte un zâmbet” va vizita toate raioanele pentru a aduna copiii la distracţie. Cei mici vor avea parte de cate un spectacol la ei în localitate, momente muzicale pregătite de tinere talente PPRM, vor face painting (picturi pe față), precum și vor avea loc concursuri cu premii pentru copii.

De asemenea, va continua campania umanitară pentru sprijinirea oamenilor în etate „*Suntem alături de voi*” . Pe lângă vizitele la case de bătrâni, cu program special și cadouri, tinerii vin acasă la oamenii în etate, care au nevoie de un ajutor.

Proiectul ”Şcoala la control” va continua să fie dezvoltat, tinerii din PPRM urmând să verifice şi mai departe calitate instituţiilor de învăţământ şi să scoată la iveală deficienţele şi neajunsurile.

De asemenea, vor continua campaniile sociale ”*9 ne pasă*” şi ”*Ziua verde*”. O atenţie la fel de importantă va fi acordată şi campaniilor şi proiectelor informaţionale „*Guvernul TPP RM*”, „*Tete-a-tete cu tineretul*”, „*Call Centru*”, *În apărarea Moldovei*” care prevăd dezbateri publice, discuţii cu oamenii pentru a identifica cele mai actuale probleme cu care se confruntă.

Fiind o organizaţie a tinerilor activi, OT PPRM va continua să acorde o atenţie deosebită sportului şi promovării modului sănătăs de viaţă. Astfel, Campania sportivă „*Cupa Liderilor*” va continua prin organizarea unor activităţi sportive: fotbal, baschet, volei, tenis etc.

”*Aleg viitorul Moldovei alături de voi*” este un proiect care are scopul de a forma viitorii lideri ai Republicii Moldova. Cu principii corecte, activism şi solidaritate, avem obligaţia să construim o Moldovă în care generaţiile viitoare să prospere”, se enţionează în comunicatul OT PPRM.

Liderul OT PPRM Ian Lisnevschi susţine că pe parcursul acestui an au fost organizate peste 100 de acţiuni publice, astfel OT PPRM devenind lider al organizaţiilor de tineret. ”În 2013 am devenit o echipă bine structurată şi organizată cu departamente, secţii, comisii şi subdiviziuni. Prin acţiuni politice, sociale şi umanitare cu tot dreptul am obţinut definiţia *Liderii* între organizaţiile de tineret: 107 acţiuni publice, 61 de flash mob-uri. Tinerii au iniţiat 2 campanii umanitare, 5 sociale, 2 sportive, 5 informaţionale”.

foto: hotnews.md

sursa: hotnews.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By