POLIŢIA DE PATRULARE ÎN VIZORUL CNA: Trei poliţişti cercetaţi penal

masini

foto: simbol

Trei angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare au ajuns în vizorul Centrului Naţional Anticorupţie şi a procurorilor, fiind bănuiţi de corupere pasivă.

Într-un caz, angajatul Inspectoratului de poliţie Cahul este bănuit că ar fi extorcat 2000 de lei de la un şofer pentru a nu se prezenta în instanţa de judecată în calitate de agent constatator, urmărind clasarea procesului verbal contravenţional pornit în privinţa conducătorului auto pe faptul „conducerii transportului în stare de ebrietate”.
Poliţistul a fost prins în flagrant pe traseul Cahul-Taraclia după primirea banilor, pe care i-a predat benevol ofiţerilor CNA.

Pe acest fapt a fost deschis un dosar penal pentru corupere pasivă, iar poliţistul se află în custodia DGT SUD pentru 72 de ore.

Alţi doi poliţişti ai Batalionului Sud din cadrul Inspectoratului Naţional de Patrulare sunt băniţi de extorcarea a 1000 de lei de la un şofer ca să nu-l tragă la răspundere pentru “lipsa actelor asupra automobilului condus” (bărbatul conducea o maşină înmatriculată în Bulgaria).

Şi în acest caz a fost pornită o cauză penală în baza art. 324 alin. (2) lit. b), c) Cod penal, ambii poliţişti fiind cercetaţi în stare de libertate.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By