Plahotniuc îşi bate joc de comunişti

plahotniuc

Într-o postare de pe blogul său, prim-vicepreşedintele PD le-a propus comuniştilor să participe împreună cu actuala Coaliţie Pro Europeană la organizarea unui miting după Summit-ul de la Vilnius, pentru a saluta împreună o reuşită importantă a ţării noastre. Vlad Plahotniuc afirmă că anume un asemenea eveniment va fi o dovadă a unităţii naţionale, dar nu “mitingul de amploare”  pe care l-au anunţat PCRM pentru 7 noiembrie. Democratul i-a luat peste picior pe comunişti spunând că mitingul anunţat a avut loc în sediul Partidului între cîţiva aiuriţi.

„Am trecut dimineaţă prin PMAN, m-am uitat în dreapta, în stânga, să văd unde are loc mitingul anunţat cu atât timp înainte de PCRM, pentru ziua de 7 noiembrie. Spre surprinderea mea, am văzut doar multe maşini şi mulţi oameni care alergau grăbiţi, care încotro, cu treburi. Cu toată bunăvoinţa mea, nu puteam lipi nici măcar în imaginaţie câţiva oameni ca să-mi pară că arată a miting, aşa că am pus mâna pe telefon şi am sunat un cunoscut din PCRM, să văd ce s-a întâmplat cu mitingul comuniştilor. Răspunsul acestuia a fost absolut amuzant: „mitingul are loc, dar nu în PMAN, ci în sediul PCRM, Voronin tocmai discută nervos cu organizatorii revoluţiei de catifea”. Mai scurt, Voronin făcea un „miting de mare amploare” în sediul partidului, cu cei câţiva aiuriţi cu pretenţii de strategi şi ideologi ai partidului, despre „succesul” revoluţiei de catifea. Iată ce a rămas din marele miting al comuniştilor din 7 noiembrie, anunţat atât de ameninţător şi ultimativ de aceştia”, se spune în postare.

Totodată, Plahotniuc este de părerea că forţele de ordine şi mass media ar trebui să fie în alertă, pe motiv că „mitingul comuniştilor, chiar şi în sediul PCRM, poate căpăta forme violente”. Democratul afirmă că mesajul pe care l-au transmis oamenii pe 3 noiembrie, în PMAN, i-a băgat pe comunişti înapoi în sediul PCRM, în mitinguri isterice de partid.

„Azi s-a consumat un nou act din eşecul răsunător al aşa-zisei revoluţii de catifea a comuniştilor. Amploarea despre care vorbesc ei trebuie raportată la numărul participanţilor din 3 noiembrie, deci acţiunea comuniştilor trebuie să adune minim 150 de mii de oameni ca să aibă cât de cât sens. Ultimatumurile şi ameninţările lor sunt de râsul lumii şi trădează disperarea şi panica tot mai mare în care se află comuniştii. Iar faptul că ameninţă ţara cu acţiuni de „amploare” exact înaintea Summit-ului de la Vilnius, arată câtă amploare are, de fapt, frica lor. Mai mult, faptul că au făcut acest anunţ odată cu cel al regimului din Transnistria, care tot ameninţă cu acţiuni de protest până la Vilnius, trădează şi altceva, despre care vom vorbi mai târziu”, a conchis democratul Vlad Plahotniuc.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By