Petrenco: Adepţii PCRM au fost speriaţi de poliţie să nu participe la mitingul din 23 noiembrie

IPN PCRM

Deputatul comunist, Grigore Petrenco a declarat la PROTV că mitingul  PCRM de pe 23 noiembrie în PMAN se deosebeşte radical de manifestaţia organizată de actuala guvernare pe 3 noiembrie. Potrivit lui Petrenco, la acţiunea comuniştilor oamenii au venit liberi, fără a fi intimidaţi sau aduşi cu forţa cum s-a întîmplat în timpul mitingului PRO-Europa. Totuşi afirmă politicianul, deşi protestul organizat de PCRM nu a avut un mesaj anti-Europa, oamenii au fost opriţi de poliţie sau chiar blocaţi în drum pentru a nu ajunge în capitală.

„Am organizat un protest împotriva actualei guvernări. Zeci de mii de oameni au ieşit în PMAN, deşi au fost opriţi de poliţie în toată ţara, au fost tot felul de obstacole, au fost speriaţi. La Vulcăneşti, preşedintele raionului din partea PD a aruncat obiecte din metal şi au spart cîteva roţi de la microbuze. Trenul Ungheni-Chişinău a fost oprit la Pârliţa şi 300 de oameni au fost blocaţi şi aşa şi nu au ajuns. În pofida tuturor obstacolelor, oamenii au venit şi vocea lor a fost auzită de toată ţara şi de toată lumea civilizată”, a declarat Grigore Petrenco.

În replică, Dumitru Diacov, invitat în cadrul aceleaşi emisiuni, a spus că „astea-s versiuni, poveşti, opoziţia a avut ocazia să-şi aducă adepţii în Piaţă neîngrădit. Şi acolo, şi acolo, oamenii au venit de bună voie”.

La rândul său, liderul fracţiunii parlamentare PLDM, Valeriu Streleţ i-a acuzat pe comunişti de agresivitate şi ofensă adusă populaţiei.

„Cu siguranţă cei pe care comuniştii îi ofensează, mai că numindu-i vite negânditoare, aduşi cu forţa pe 3 noiembrie, iar ceilalţi au venit benevol, ştiu să facă diferenţa. Diferenţa dintre cele două mitinguri a fost – unul a fost un miting foarte paşnic, foarte constructiv, un miting pentru integrarea europeană. Cel de duminică a fost unul în care au dominat lozinci, bătăi în tobe, agresivitate, urlete, cîntece războinice, dezgropate din vremuri de demult uitate. Noi îi tolerăm, n-ai ce le face pentru că aşa este perioada prin care trece societatea noastră. Într-adevăr de-a lungul istoriei,  am fost hărţuiţi  de cui nu i-a fost lene şi acum cînd trebuie să luăm o decizie importanţă se găsesc forţe care se opun din răsputeri”.

Referirile istorice făcute de Valeriu Streleţ l-a indignat pe comunistul Grigore Petrenco.

„Mie mi-e greaţă uneori când aud de la persoane, foşti aparatcici din comsomolul sovietic să vorbească aşa urât despre trecutul lor. Domnule Streleţ aţi fost comsomolist înflăcărat, de ce n-aţi fost desident atunci, domnul Diacov a fost instructor la Comitetul Central la Moscova”.

„Eşti un mucos ca să ne citeşti nouă morală”, i-a răspuns Dumitru Diacov.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By