23.3 C
Chișinău
Thursday, July 29, 2021

Moldovenii vor călători fără vize în UE din 2014

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Potrivit ministrului Afacerilor Externe, în curând moldovenii ar putea călători fără vize în Uniunea Europeană de la începutul anului viitor. Natalia Gherman susţine că acest lucru va fi posibil  în primul trimestru al anului viitor.

“Ieri Comisia Europeană a formalizat iniţiativa legislativă privind abolirea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni, prin transmiterea propunerii către Parlamentul European, care va fi funcţional până la finele lunii martie 2014, după care va intra în campanie electorală.Considerăm că avem suficient timp să obţinem această decizie a Comisiei Europene şi a Parlamentului European. Sperăm ca recomandarea să fie aprobată de toate statele membre, ceea ce înseamnă finalizarea procesului. Aşteptăm că până în martie 2014, procedura va fi finalizată”, a declarat Natalia Gherman pentru PUBLIKA TV.

Potrivit ministrului, din momentul adoptării deciziei Consiliului şi Parlamentului European, decizia intră în vigoare timp de 20 de zile în ce priveşte călătoriile pe termen scurt. Pe parcursul a 6 luni de zile, cetățenii care dețin pașaport biometric se vor putea afla pe teritoriul țărilor din UE timp de 90 de zile.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img