MAŞINI DE LUX furate şi căutate de Interpol, găsite în Republica Moldova

border1

Maşini furate, viniete expirate, acte contrafăcute – rezultatul operațiunii „LEASE CAR II”Echipele mobile mixte formate din colaboratorii Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului Național de Patrulare, Inspectoratului Național de Investigații, Serviciului Vamal şi reprezentanţii Interpol, au desfăşurat operațiunea comună „LEASE CAR II” privind combaterea furturilor de automobile.

Operaţiunea s-a petrecut pentru al doilea an consecutiv, fiind realizată în raza oraşelor Chişinău, Bălţi şi Cahul, în punctele de trecere ale frontierei de stat şi localităţile aflate în zonele de responsabilitate ale Direcţiilor regionale din cadrul Poliţiei de Frontieră.

Acţiunile de combatere a activităţilor ilegale şi de caracter preventiv, întreprinse de echipajele mixte în cadrul operaţiunii, au avut drept scop depistarea unităților de transport furate şi perfecţionarea mecanismelor de cooperare ale organelor competente din statele-membre SELEC pe acest segment, identificarea persoanelor implicate în traficul ilicit de auto, cât și deconspirarea întregii scheme de contrabandă cu mijloace de transport.În acest sens, pe parcursul celor două zile de investigaţii, au fost stopate pentru control 211 mijloace de transport.

În rezultatul documentării acestora, au fost reţinute 28 de maşini, dintre care trei autoturisme de lux figurau în baza de date Interpol ca fiind furate din Japonia şi Italia, alte trei – nu coincidea VIN-codul cu datele din certificatul de înmatriculare, 20 de viniete expirate şi doi șoferi în stare de ebrietate.

De menţionat că, toate acţiunile antifraudă întreprinse de către echipajele mixte asigură depistarea şi sancţionarea oricăror tentative de introducere ilegală a mijloacelor de transport şi aflare pe teritoriul Republicii Moldova. La fel, reuşita acestei operaţiuni, a fost motiv de a desfășura și în viitor, individual sau în conlucrare cu alte autorităţi competente, activităţi adecvate pentru contracararea acestui flagel.

Notă: Republica Moldova face parte din statele membre şi observatoare SELEC alături de Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Iugoslavia, Muntenegru, România, Serbia, Turcia, Ungaria, Macedonia și Slovenia. Obiectivul SELEC, în cadrul cooperării autorităţilor competente, este furnizarea suportului necesar statelor membre şi consolidarea procesului de coordonare în prevenirea şi combaterea crimelor transfrontaliere.

sursa: border.gov.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By