MAIA SANDU // Detectoarele de metale vor fi folosite la BAC în situaţii de excepţie

elevi bac examen

Ministrul Educaţiei, Maia Sandu a chemat elevii şi liceenii la calm. Potrivit ministrului, la sesiunea de BAC 2014, vor fi verificaţi cu detectorul de metale doar cei care vor dori cu tot dinadinsul să copieze la examene. Maia Sandu a declarat că detectoarele vor fi folosite doar în cazuri evidente, atunci cînd absolvenţii vor fi prinşi cu diferite dispozitive de copiat şi se vor încăpăţîna să recunoască. Anunţul a fost făcut aseară la postul N4.

“Nu vom trece cu aceste detectoare peste toţi candidaţii. Nu ne dorim să-i stresăm. Doar pentru nişte cazuri evidente cînd se copiază şi persoana nu vrea să recunoască. Vrem să ne asigurăm că avem o metodă prin care să nu permitem să facă acest lucru”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, ministrul educaţiei a menţionat că în sălile de examene nu vor fi prezenţi ofiţeri CNA care să intimideze tinerii. Cît priveşte camerele video, acestea vor fi instalate în toate instituţiile în timpul sesiunii de bacalaureat.

Apelul a fost făcut în contextul nemulţumirilor elevilor. Amintim că o bună parte din elevi s-au arătat indignaţi de noile reguli care urmează a fi impuse la examenul de BAC 2014.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By