LUPU: În Parlament Corman e sus, eu jos, dar la partid eu sunt sus, iar ceilalţi jos

marian-lupu-t34

Invitat la emisiunea “În Profunzime”, de la PRO TV, preşedintele PD s-a arătat satisfăcut de impactul pe care l-a avut acţiunea pro-europeană din 3 noiembrie. Marian Lupu a reiterat că manifestaţia nu a fost îndreptată împotriva nimănui şi că oamenii prezenţi în PMAN au venit benevol.

“Toată piaţa era plină. Din start am spus că vom invita oamenii, nu îi vom forţa, pentru a vedea care este vocea poporului pentru parcursul european al RM, nu a partidului X, Y sau Z. Nu a fost o acţiune de concurenţă sau împotriva cuiva. Mesajul , care a fost destul de puternic,  a fost şi pentru interior, şi pentru exterior, pentru Europa”, a declarat Marian Lupu.

Întrebat de ce, Igor Corman şi Iurie Leancă, nu au ieşit la microfon pentru a rosti discursuri întru susţinerea acţiunii, democratul Marian Lupu a explicat că mitingul a fost organizat cap-coadă de coaliţia Pro-Europeană şi nicidecum de instituţiile statului.

“Am plecat de la premisa că acţiunea nu poate fi de 4-5 ore. E obositor să stea în picioare. Lista pretendenţilor era enormă, tebuia să fie asigurat un echilibru, să fie reprezentat de diferite bresle. Acţiunea nu a fost organizată de instituţiile statului, ci de cele trei partide politice. Şi spikerul, şi preşedintele sunt exponenţi ai acestor instituţii. În Parlament Corman e sus, preşedintele partidului e jos, dar la partid eu sunt sus, iar ceilalţi membri sunt jos. La fel e şi în PLDM”, a spus Lupu.

Liderul PD a mai adăugat că nu are sens să se dea curs speculaţiilor privind numărul exact al participanţilor. Aceasta în urma mesajelor precum că cifra celor prezenţi în PMAN a fost umflată, organizatorii anunţând 100 de mii de persoane, iar MAI – peste 117.000 de oameni .

“Simţeam că vor fi foarte mulţi oameni. Avem baza noastră de date. Îmi pare neserios si lipsit de orice sens să facem calcule matematice. La asemenea procedeu recurg cei care vor să diminueze valoarea acestui eveniment”, a specificat liderul democraţilor.

Lupu a mai adăugat că atât organizarea acţiunii, cât şi cheltuielile pentru transport au fost suportate exclusiv de partide.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By