LEGEA LUI TIMOFTI // Parlamentul va decide astăzi majorarea salariilor judecătorilor

parlament_newsmoldova_md

Parlamentul va examina astăzi Proiectul de lege privind salarizearea judecătorilor înaintat de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Astfel, dacă acesta va fi susţinut de majoritatea Parlamentară, atunci, începând cu data de 1 aprilie 2014, salariul unui judecător va fi majorat cu 60-80 la sută, iar al unui judecător de la Curtea supremă de Justiţie cu 85 la sută, urmând ca treptat acesta să fie chiar dublat.

Examinat de comisia de profil, proiectul nu a acumulat numărul necesar de voturi, iar membrii comisiei nu au putut ajunge la un numitor comun în ceea ce priveşte avizarea pozitivă a acestui proiect de lege, urmând ca decizia să fie luată de Plenul Parlamentului.

Proiect
Raportul comisiei de profil

De menţionat însă că Proiectul de lege privind salarizarea va fi votat la pachet cu alte 4 proiecte care vizează activitatea judecătorilor:

1. 423 Proiectul legii cu privire la răspunderea disciplinară a judecătorilor  
2. 424 Proiectul legii privind testarea integrității profesionale  
3. 425 Proiectul legii pentru modificarea și completarea unor acte legislative (Legea cu privire la statutul judecătorului – art.6, 8, 9, ș.a.; Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii – art.22’1; Codul penal – art.55, 64, 98 ș.a.; ș.a.)  
4. 422 Proiectul legii pentru modificarea și completarea unor acte legislative (Legea cu privire la statutul judecătorului – art.26, 32, 32’1, ș.a.; Legea privind pensiile de asigurări sociale de stat – art.46’1, 48)

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By