LEANCĂ VA TRECE PE LA PONTA ca să meargă împreună la Bruxelles

LEANCA

Prim-ministrul Iurie LEANCĂ și omologul său român, Victor PONTA, vor discuta pe 14 noiembrie, la București, despre proiectul gazoductului Iași-Ungheni. A doua zi, pe 15 noiembrie, cei doi oficiali vor avea la Bruxelles o întrevedere cu Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel BARROSO. Părțile vor vorbi despre acțiuni concrete, care vor ajuta Republica Moldova în parcursul său european.

Oficialii vor discuta despre cooperarea bilaterală, în special cea legată de integrarea în domeniul energetic, dar și despre reconstrucţia a cel puţin două poduri distruse în timpul celui de-al Doilea Război Mondial: unul la Ungheni, pentru transport rutier, şi unul în zona raionului Leova.

„Depinde doar de noi cât vom accelera aceste lucruri, fiindcă avem un sprijin fără precedent de la Bruxelles”, subliniază Iurie LEANCĂ.

După întrevedere, oficialii vor face declarații de presă. Apoi, Premierul moldovean se va întâlni cu Președintele Consiliului European, Herman Van ROMPUY, pentru a discuta agenda europeană a Moldovei.

În a doua jumătate a zilei de vineri, Iurie LEANCĂ va purta discuții separate cu Vicepreședintele Comisiei Europene, Siim KALLAS, care este comisar pentru Transporturi, și cu Cecilia MALMSTRÖM, comisar European pentru Afaceri Interne.

Iurie LEANCĂ va fi însoțit de Vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia GHERMAN, și Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu LAZĂR.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By