Leancă nu prea ştie cu ce se mănâncă Uniunea Europeană-România nu s-a unit defel cu Ungaria

iurieleanca

Leancă a dat un interviu pentru un ziar. Acolo a afirmat el că prin Integrarea Europeană Republica Moldova se va Uni cu România. Ba mai mult, el insistă în această prostie şi continuă- Republica Moldova se va Uni şi cu Germania şi cu Franţa, ce să mai, cu toată Europa.

Sună a un fel de Unire în grup.

Se mai pune problema şi când domnule Leancă, deoarece Integrarea Europeană pentru Republica Moldova nici nu a început, iar la Vilnius doar se parafează, nu se semnează mare lucru. Să vă spun că Turcia a semnat acum un sfert de secol şi tot afară este? Am uitat domnule Leancă, dumneavoastră sunteţi primul-ministru într-o ţară cu mult mai importantă decât Turcia: toată lumea visează să se unească cu Republica Moldova. De fapt chiar am trimis 1,5 milioane de moldoveni dincolo de graniţe, ca să le dăm Unire şi la ei acasă.

Cred că domnul Leancă nu înţelege cum funcţionează Uniunea Europeană. Aici, nemţii nu s-au unit cu polonezii,  francezii nu s-a unit cu englezii, spaniolii nu s-au unit cu portughezii, italienii nu s-au unit cu grecii, ungurii nu s-au unit cu românii, olandezii nu s-au unit cu austriecii, s.a.m.d. Aici totul e separat, fiecare cu ale lui, dar e ca într-o gaşcă mai mare- mai mulţi înseamnă mai puternici, cu atât mai mult cu cât eşti în gaşcă cu cei mai puternici. Dar asta nu înseamnă că te-au băgat în familie, ci doar că te lasă printre ei.

E bună integrarea europeană, dar nu mai amestecaţi merele cu perele că începeţi să fiţi la fel de penibili ca şi comuniştii: Integrarea europeană prin Unire se poate, Unire prin Integrare Europeană nu se poate.

Şi eu, şi dumneavoastră, şi alţii, ştim prea bine că nu va fi nici o integrarea Europeană, decât prin Unire cu România iar aceasta din urmă va susţine demersul european până aproape de finish, când va milita apoi pentru Unire directă.

You may also like

Comments are closed.

By