LEANCĂ la Kiev: Pe termen mediu și lung, Moldova își propune să devină membru al UE

leanca

În cadrul vizitei la Kiev, Prim-ministrul Iurie LEANCĂ a participat la deschiderea şedinţei regionale a Forumului economic mondial „Dialogul strategic privind viitorul Ucrainei”, care se desfășoară în perioada 5-6 noiembrie.

Premierul moldovean a vorbit despre acțiunile concrete pe care Republica Moldova le-a realizat din anul 2009 până în prezent.  Printre principalele realizări se numără stabilitatea macroeconomică, reformarea poliției, inițierea schimbărilor în justiție și lupta cu corupția prin intermediul serviciilor publice on-line oferite cetățenilor.

Iurie LEANCĂ a subliniat că principalul obiectiv pe termen scurt este ca în cadrul Summitului de la Vilnius, care va avea loc la sfârșitul acestei luni, Republica Moldova să parafeze Acordul de Asociere la Uniunea Europeană, inclusiv Acordul de Liber Schimb.

„Pe termen mediu și lung, Republica Moldova își propune să devină membru al Uniunii Europene, va racorda toată legislația la cea europeană și aceasta va aduce stabilitate oamenilor și mediului de afaceri. Or, Uniunea Europeană se bazează pe respectarea democrației și a statului de drept, cu valorile și standardele legale”, a menționat Șeful Executivului de la Chișinău.

La final, Prim-ministrul a spus că reformele economice și instituționale sunt esențiale pentru transformarea țării și viitorul european al locuitorilor din Moldova.

Discursul Prim-ministrului Iurie LEANCĂ prezentat în cadrul evenimentului îl găsiţi aici.

moldova24.info cu referire la gov.md

You may also like

Comments are closed.

By