KIEVUL NU RENUNŢĂ. UCRAINA ARE NEVOIE DE EUROPA

steag-ue_60189100

Ucraina a depus numeroase eforturi în calea spre integrarea în Uniunea Europeană şi nu intenţionează să renunţe la cursul european, a declarat prim-vicepremierul ucrainean, Serghei Arbuzov, la forumul de afaceri din cadrul summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius.

„Nu există nicio schimbare în politica Ucrainei. Ucraina are nevoie de Europa, de cursul european. Noi am făcute multe pentru a fi aici şi sunt convins de activitatea reuşită a misiunii noastre”, a declarat vicepremierul ucrainean.

Stefan Fule, comisar european pentru extindere şi politică de vecinătate, a menţionat la forumul de afaceri că acordul de asociere dintre Ucraina şi UE poate fi semnat imediat ce Kievul va fi pregătit pentru asta, notează romanian.ruvr.ru.

În acelaşi timp, mai mulţi cetăţeni ai Ucrainei protestează la Vilnius față de decizia autorităților de la Kiev de a amâna semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. De asemenea, mii de oameni au ieşit în stradă şi la Kiev pentru a-şi  exprima nemulţumirea.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By