JUSTIŢIE SELECTIVĂ // Nu va sta la puşcărie, deşi a făcut maşinaţii cu un imobil de 60 de mii de euro

bani-catuse

Procuratura Anticorupţie anunţă despre condamnarea unui notar, în acţiunile căreia procurorii au reţinut comiterea abuzului de serviciu.

Notarul a fost învinuit de procurori că, în iulie 2008, după întocmirea şi autentificarea contractului de vînzare – cumpărare a unui imobil, i-a eliberat vînzătorului, din arhiva biroului său notarial, originalul contractului anterior, care atesta dreptul de proprietate al acestuia asupra imobilul proaspăt vîndut.

În continuare, în urma acţiunilor abuzive ale inculpatei, vînzătorul a prezentat contractul vechi unui alt notar, cu solicitarea autentificării unui contract de împrumut în suma de 60 mii euro, punînd în gaj imobilul deja vîndut.

Astfel, prin eliberarea originalului contractului de vînzare – cumpărare vechi, notarul a prejudiciat interesele generale ale societăţii şi în particular a generat posibilitatea prejudicierii unei alte persoane.

Pentru cele incriminate de procuror, notarul a fost condamnat la 3 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a practica activitatea notarială pe un termen de 5 ani. Judecătoria sectorului Buiucani a dispus suspendarea condiţionată a executării acestei pedepse pe un termen de probă de 3 ani.

De asemenea, instanţa a dispus încasarea de la inculpată în beneficiul părţii vătămate a prejudiciului material în mărime de peste 114 mii de euro, prejudiciu moral în mărime de 10 mii de lei şi cheltuieli de asistenţă juridică în sumă de 5 mii de lei.

 

You may also like

Comments are closed.

By