IPN: Comuniştii, dezamăgiţi că nu le merge revoluţia, îşi pierd cumpătul în Parlament, declaraţii

IPN PCRM

Comuniştii sunt dezamăgiţi de modul cum se desfăşoară aşa-numita revoluţia de catifea şi de faptul că nu reuşesc să adune oameni pentru a participa la mitingul lor anunţat pentru sâmbătă, din care cauză încearcă să facă speculaţii la orice situaţie existentă, a comentat joi vicepreşedintele parlamentului Andrian Candu. „Comuniştii se află deja la ananghie, pierd controlul completamente, sunt decepţionaţi pentru faptul că nu reuşesc să organizeze acea revoluţie de catifea pe care o anunţă încă din vară şi despre care nu se ştie nimic”, a declarat Andrian Candu, citat de IPN.

El susţine, de asemenea, că PCRM este dezamăgit şi de faptul că organizarea aşa-numitului marş spre Chişinău este sub aşteptările lor. „Ei sunt dezamăgiţi că nu reuşesc să manipuleze oamenii şi să-i aducă în Piaţa Marii Adunări Naţionale aşa cum au reuşit forţele democratice să mobilizeze oamenii pentru scopul nobil al integrării europene”, a declarat Candu.

Referindu-se la comportamentul agresiv al deputaţilor PCRM la şedinţa Parlamentului, Candu a comentat că acesta dovedeşte încă o dată necesitatea modificării regulamentului Parlamentului.

„Comportamentul PCRM, după cum văd cetăţenii, este sub orice critică, este agresiv şi obraznic, care nu se încadrează nici într-o linie a civilizaţiei şi educaţiei şi este o dovadă în plus că este necesar de modificat Regulamentul pentru că asemenea comportamente nu-şi au locul în plenul Parlamentului, precum şi în alte instituţii ale statului”, a declarat Candu.

În acelaşi timp, şeful legislativului Igor Corman a declarat că aceste acţiuni ale PCRM au devenit deja o tradiţie şi că singurul scop al acestora este de a destabiliza situaţia din ţară, dar şi activitatea parlamentară, chiar dacă se ştie că încalcă Regulamentul Parlamentului. El a îndemnat deputaţii din coaliţie să-şi păstreze calmul şi să se conducă de priorităţile agendei parlamentare. „Interpretez foarte clar acest comportament în încercările de a destabiliza situaţia. Ei nu sunt constructivi, nu participă la şedinţele comisiei şi consideră că prin astfel de acţiuni pot fi arătaţi la televizor. Cetăţenii însă, arată şi sondajele, privesc cu ochi răi acest comportament”, a declarat Corman

Legislativul a votat joi, 21 noiembrie, în prima lectură modificări la Regulamentul său de activitate, care interzic printre altele blocarea tribunei centrale a Parlamentului şi utilizarea amplificatoarelor de sunet la şedinţele plenare.

În aceeaşi zi, deputaţii comunişti au blocat tribuna centrală a Parlamentului şi chiar au îmbrâncit deputaţi din coaliţia majoritară pentru că nu a fost acordată o pauză a şedinţei în momentul în care au cerut ei.

sursa: IPN.MD

You may also like

Comments are closed.

By