3 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

ION CREANGĂ DE PD // Sergiu Sârbu a scris “Povestea ultimatumului”

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Deputatul democrat Sergiu Sârbu a publicat pe blogul său personal o poveste. După cum era de aşteptat, “tânărul scriitor” şi-a ales pentru povestea sa un subiect politic. Publicăm mai jos integral “Povestea ultimatumului” de Sergiu Sârbu:

A fost odată, ca niciodată, o mică Pădure  Fermecată cu o faună bogată, animalele căreia, deși încercau să trăiască în pace, totuși, la un moment dat, s-au certat și au început să lupte pentru supremație.

Astfel, pentru  încălecarea pe tron se ducea lupta între Urs, Lup,  Vulpe și Veveriță.

Dat fiind că Ursul era foarte puternic și avea un sprijin  din partea unei părți mari din locuitorii pădurii, Lupul,  Vulpea și Veverița și-au unit forțele, au adunat de partea sa cealaltă parte din fauna pădurii, devenind mai numeroși și avînd posibilitate să instaleze pe tronul Pădurii Fermecate exponentul său – Cerbul.

Pentru a-și asigura susținerea, supraveghetorul Pădurii Fermecate – Zimbrul  a confirmat înscăunarea pe tronul pădurii – pe Cerb.

Ursul profund indignat de faptul că ceilalți s-au unit împotriva sa tuna și fulgera!

Ursul a adunat toți susținătorii săi și le-a spus:

–                    Dragii mei! Gruparea criminală a Lupului,  Vulpii și Veveriței au încălcat toate legile pădurii, și-au bătut joc de interesele locuitorilor pădurii și l-au instalat pe tronul pădurii pe reprezentantul său – Cerbul, iar Zimbrul a fost dus în eroare și a confirmat această alegere.

 

Discuțiile în tabăra Ursului au fost lungi și aprinse.

Vîdra, mîna dreaptă a Ursului a propus ca în semn de protest față de această fărădelege, toată partea pădurii care susține Ursul să boicoteze iazul din centrul pădurii și să refuze a se adăpa pînă cînd Cerbul nu se va da jos de pe tron iar Zimbrul nu va revedea decizia sa.

Iepurele, exponentul din tabăra ursului, a ieșit și el cu o părere în fața Ursului spunînd-ui:

– Măria voastră Ursule! De acord, Lupul, Vulpea și Veverița au încălcat legile pădurii. Nu aveau dreptul să-l înscăuneze pe Cerb dar odată ce Zimbrul a confirmat nu mai putem să ne opunem și nu vom putea să-l dăm jos iar dacă nu ne vom duce la apă vom risca să murim de sete. Iar pînă la urmă tot vom veni și încă cu coada între picioare. A încercat să-l convingă pe urs urecheatul.

–                    Ia mai taci tu iepuroi! i-a replicat Ursul. Unde te-ai mai găsit tu așa de isteț?! Las că noi știm mai bine! Boicotăm iazul pînă nu dăm jos Cerbul și coaliția celor trei și basta!

Zis și făcut!

Ursul a înaintat un ultimatum celeilalte părți al viețuitoarelor pădurii – pînă cînd Cerbul nu se dă jos de pe tron și pînă cînd nu convocați o nouă adunare a locuitorilor pădurii care ar alege o nouă conducere noi boicotăm, în semn de protest iazul!

Iată că a trecut ceva timp, Cerbul stătea comod la conducerea pădurii. Zimbrul nu și-a schimbat atitudinea iar Lupul, Veverița și Vulpea au continuat să-și vadă de treaba lor cu susținerea Cerbului.

Iată că după vre-o 4 luni de chinuri și însetare totală, sub riscul unei răscoale masive a animalelor din tabăra Ursului, ultimatumul a căzut așa și nefiind îndeplinit.

Tabăra Ursului s-a întors cu coada între picioare la iaz pentru a nu muri de sete.

Mai trece timpul, din cauza mai multor probleme și certuri în tabăra Ursului, nefiind de acord cu mai multe decizii eșuate luate la insistența Vîdrei, un șir de animale au părăsit tabăra Ursului, inclusiv și iepurilă.

Între timp tabăra Lupului, Vulpii și Veveriței se întărește iar Tigrul le-a promis că le va permite să călătorească liber în Jungla Tropicală, să mănînce fructe exotice și se vor putea adăpa la cel mai dulce rîu.

Ideea le-a plăcut așa de mult animalelor din Pădurea Fermecată că au ieșit practic toate vietățile la Marea Adunare a Pădurii Fermecate și au votat pentru integrarea în Jungla Tropicală.

 

Totuși Ursul nu se lasă bătut și ascultînd de mîna sa dreaptă Vîdra  anunță public că mai înaintează un ultimatum din trei puncte:

–                    De al da jos imediat pe Cerb;

–                    De a convoca adunarea generală a Pădurii Fermecate pentru a alege o nouă conducere;

–                    De a supune votului integrarea  Pădurei Fermecate în Marea Pădure din Siberia.

 

În caz contrar, dacă ultimatumul nu va fi executat echipa ursului se va aduna și va da foc la pădure!

Iată că termenul ultimatumului a expirat iar condițiile nu au fost îndeplinite.

Înrăiți Ursul  și Vîdra s-au pornit să dea foc la pădure dar aici le-a fost marea mirare cînd, în afară de cei doi nu a mai ieșit nimeni să-i susțină deoarece nimeni nu a vrut să dea foc la pădurea în care s-au născut și în care trăiesc.

Frustrați și disperați de acest eșec ursul și vîdra au părăsit Pădurea Fermecată și au migrat acolo unde credeau ei că e mai bine – în Marea Pădure din Siberia.

Coada a fost acolo unde și era de așteptat – între picioare!

Fauna pădurii fermecate a rămas fericită, unită și consolidată iar în scurt timp au putut liber să circule în Jungla Tropicală, să servească din fructele  exotice și să bea apă din cel mai dulce rîu.

Aici s-a finalizat povestea ultimatumului care a pierit fără să apuce să se nască.

P.S. Este doar o poveste. Nu se bazează pe fapte reale.

Orice asemănare sau aluzie la personaje reale este o simplă coincidență

sursa: www.sirbusergiu.md

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img