Incidente pe Maidan // Protestatarii de la Kiev – bătuţi cu bastoanele

maidan

40 de persoane au fost internate cu diferite leziuni în urma dispersării participanţilor la mitingul de astăzi organizat în sprijinul integrării europene. Incidentele au avut loc în Piaţa Independenţei din Centrul Kievului. Pentru dispersarea demonstraţiei au sosit aproximativ 1.000 de angajaţi ai subunităţii speciale Berkut, care au încercuit piaţa cu scuturi, informează site-ul romanian.ruvr.ru.

„Oamenii erau pur şi simplu omorâţi cu bastoanele! S-au folosit gaze lacrimogene! În Piaţă se aud explozii! Oamenii sunt aruncaţi din piaţă ca gunoaiele!”, se menţionează în declaraţia serviciului de presă al Coaliţiei participanţilor la revoluţia portocalie.

În plus, există informaţii cu privire la arestarea a 33 de activişti.

Totodată, liderii opoziţiei ucrainene au cerut, vineri seara, demisia preşedintelui Viktor Ianukovici după ce acesta a refuzat să semneze acordul de asociere cu Uniunea Europeană.  “Cerem demisia preşedintelui Ianukovici”, au declarat principalii lideri ai opoziţiei într-o rezoluţie citită  în faţa celor aproximativ 10.000 de manifestanţi adunaţi în Piaţa Independenţei din Kiev, relatează gandul.info.

foto: http://news.liga.net

moldova24.info

 

You may also like

Comments are closed.

By