IGOR CORMAN A DECLARAT CĂ VILNIUS CĂ MOLDOVA ESTE FERM DETERMINATĂ SĂ ASIGURE UN VIITOR DURABIL CETĂȚENILOR SĂI

Igor-CORMAN-Vilnius3

Republica Moldova este ferm determinată să asigure un viitor durabil cetățenilor săi și să-și ocupe locul firesc printre statele democratice ale Europei”, a declarat speakerul Igor Corman, care participă la Reuniunea președinților de comisii parlamentare de politică externă ai statelor Uniunii Europene și ai Forului Parlamentar pentru Democrație, desfășurată în contextul summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius.

Potrivit Agenției ”INFOTAG” care face referire la serviciul de presă al parlamentului, Igor Corman a vorbit despre evoluțiile înregistrate de Republica Moldova pe calea integrării în UE și implementarea agendei europene în perioada următoare.

„Noi înțelegem că Politica Europeană de Vecinătate este una evolutivă. Astăzi, Republica Moldova este pregătită pentru a merge mai departe în atingerea scopului său final – integrarea economică și asocierea politică cu Uniunea Europeană”, a spus șeful legislativului.

Potrivit speakerului, prezența Republici Moldova la Vilnius este un semn clar al progreselor pe care le-a făcut Republica Moldova până în prezent. Igor Corman a remarcat faptul că angajamentul ferm al autorităților și sprijinul acordat de către cetățeni au făcut posibil un răspuns rapid și eficient la cerințele UE în privința Acordului de Asociere, inclusiv crearea Zonei de Liber Schimb.

Potrivit speakerului, Moldova va acționa cu rapiditate pentru a se ralia deplin la valorile și standardele europene. ”Republica Moldova, la fel ca și UE, este devotată statului de drept, respectării drepturilor omului și bunei guvernări”, a afirmat Corman.

În contextul deciziei Comisiei Europene de a înainta Parlamentului European și Consiliului UE propunerea privind eliminarea obligativității vizelor pentru cetățenii moldoveni, Igor Corman a menționat că ”liberalizarea vizelor reprezintă o motivație puternică pentru cetățenii moldoveni, al căror sprijin activ este decisiv pentru continuarea reformelor”

sursa: infotag.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By