HAZ DE NECAZ // CHIRTOACĂ s-a amuzat de “vacanţa de două zile”

dorin

Primarul Municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă s-a amuzat de noile modificări impuse de Ministerul Educaţiei, cu privire la durata vacanţelor de toamnă şi primăvară. Aflând că acestea  durează doar două zile, primarului nu i-a venit să creadă:

“O sa devină subiect de glume. Spuneţile sa schimbe denumirea în zile libere. Două zile înseamnă de fapt zile libere. Pentru a fi corecţi fie le dăm vacanţă o săptămână fie nu le dăm deloc. Are loc discreditarea noţiunii de vacanţă. Nici bucurie nu poţi avea vacanţă. Pe două zile dacă vrei te îmbolnăveşti şi îi zici că e vacanţă.”

Potrivit primarului, care a aflat abia astăzi despre aceste modificări (asta deşi vacanţa de toamnă s-a epuizat încă în octombrie), logic ar fi ca dacă problema se pune în numărul de zile obligatorii pentru procesul de învăţământ, Ministerul Educaţiei să renunţe la una dintre vacanţele “de două zile” şi să ofere copiilor vacanţe de cel puţin o săptămână.

“Din punctul meu de vedere, daca ministerul educaţiei preconizează anumite schimbări in sistem, ele trebuie făcute să aibă şi conţinut. Dacă este o problemă cu numărul de zile, renunţăm la o vacanţă şi o păstrăm pe alta. Sau se rămâne la vacanţe de Crăciun şi de Paşte, dar nu să rămânem cu aceste două zile şi să le numim vacanţă. E un fel de simulare, discreditare a vacanţei dacă vreţi.”

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By