Forumul investiţional Moldo-Chinez organizat de AOAM – calea perfectă spre Europa

balan

Într-un interviu acordat pentru agenţia de ştiri Infotag, proaspătul Director General al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova, Cristina BALAN anunţă despre organizarea primei mari acţiuni de la venirea sa în funcţie –  Forumul Investiţional Moldo–Chinez.

Potrivit Cristinei BALAN, Ideea Forumului a venit în mod natural, în contextul unei evoluţii pozitive a colaborării moldo-chineze.

„Forumul pe care AOAM îl organizează pe 14 noiembrie ilustrează interesul pe care China îl are faţă de ţara noastră și faţă de sud-estul Europei, într-un sens regional. Pentru noi va fi o ocazie să promovăm oportunităţile de afaceri din Republica Moldova, dar şi pentru a crea legături între companii din Moldova şi China, în vederea demarării unor afaceri comune.”

Potrivit Directorului General al AOAM, există şanse mari ca în urma acestui forum, Republica Moldova să beneficieze de investiţii masive.

„Aşteptarea noastră generală este aceea, ca oamenii de afaceri chinezi să fie convinşi că Republica Moldova merită să primească investiţii chineze.  Oaspeţii noştri chinezi vor primi informaţii despre mediul de afaceri din Republica Moldova şi despre posibilităţile de investiţii existente în diverse sectoare – de exemplu în domeniul energetic, tehnologiilor informationale,  agricultură, infrastructură, etc. În acelaşi timp, vom sublinia faptul că apropierea Moldovei de Europa face şi mai interesantă ţara noastră pentru investiţiile chineze.

Mai mult ca atât, Cristina Balan vede acest forum ca o oportunitate serioasă pentru ca Moldova să devină un fel de poartă în Europa pentru buisinessul chinez.

„Republica Moldova nu poate fi ea însăşi o mare piaţă de desfacere, însă constituie un loc excelent pentru companiilechineze care vor să se extindă atât în spațiul Uniunii Europene, cât şi în spaţiul CSI. Acesta este mesajul nostru principal pentru partenerii noştri din China prezenţi la forum.”

Potrivit Cristinei Balan, în afară de oamenii de afaceri, la Forum vor paricipa înalţi demnitari de stat din ambele ţări, iar la finalul evenimentului, organizatorii îşi propun ca Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova să semneze un acord de colaborare cu Asociaţia Chineză–Europeană pentru Cooperare Tehnică şi Economică. Aceasta fiind singura organizaţie non-guvernamentală desemnată de Guvernul Chinei pentru promovarea intereselor de afaceri chineze pe continentul european.

Interviul integral poate fi citit aici.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By