Filat „a făcut sport” la Drochia (VIDEO)

filat

Pe data de 12 noiembrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat la deschiderea oficială a Şcolii sportive din oraşul Drochia. La darea în exploatare a edificiului au mai participat Ambasadorul Suediei în Republica Moldova, Ingrid Tersman,  deputatul Tudor Deliu, preşedintele raionului Drochia, Andrei Marian; preşedintele raionului Briceni, Efimia Bandalac; preşedintele raionului Sângerei, Gheorghe Meaun; preşedintele raionului Glodeni, Valeriu Ţarigradschi; preşedintele raionului Râşcani, Ion Parea;  antrenorul lotului naţional de box, Petru Caduc,  elevii care vor beneficia nemijlocit de condițiile create la instituţia cu profil sportiv.

Şcoala a fost reconstruită conform tehnologiilor de ultimă oră şi este unica instituţie care beneficiază de energie geotermală și solară. Pentru renovarea capitală a şcolii s-au cheltuit 9 milioane lei, bani alocaţi de guvernul suedez. Suplimentar au fost alocate surse financiare în sumă de 2 798 300 lei, inclusiv 835 405 lei pentru instalarea sistemului de încălzire geotermală.

 Directorul şcolii sportive,  Vitalie Cuzub, a menţionat că „instituţia dispune de cabine de duş, bloc sanitar, cabinete metodice, săli de antrenamente.

Sala de sport are marcaje de standard european pentru volei şi baschet, iar pardoselile instalate şi sistemul de ventilare nu au asemănare”.

Liderul PLDM, Vlad Filat, care este nu doar un admirator al sporturilor, dar a şi practicat sportul de performanţă, s-a arătat deosebit de încântat pentru finalizarea acestui proiect.

“Vreau să mulţumesc tuturor celor care au muncit în realizarea acestui proiect important, mai ales pentru copiii din Republica Moldova care, nu voi obosi să repet, sunt cei mai buni, cei mai deștepți şi lor trebuie să le asiguram un viitor”, a spus Vlad Filat.

Adresându-se direct elevilor şcolii, Vlad Filat i-a îndemnat să facă cât mai mult sport.

“În faţa voastră aveți un om care a reușit în viață, în primul rând, datorită faptului că am avut posibilitatea să fac sport. Aceasta m-a ajutat să fiu disciplinat, să pot să muncesc şi să învăț ce înseamnă victorie, dar şi ce înseamnă o înfrângere”, a menţionat liderul PLDM.

Vlad Filat a mulțumit guvernului suedez, în persoana Ambasadorului Ingrid Tersman, pentru suportul acordat, specificând că  Suedia este cel mai mare donator pentru Republica Moldova şi ne-a ajutat de câte ori a fost nevoie.

“Vă mulţumim şi să ştiţi că aceste investiții vor da rezultatul care ni-l dorim cu toții”, a spus Vlad Filat, menţionând că implementarea tehnologiilor avansate înseamnă schimbare, iar schimbările întotdeauna aduc rezultate bune.

La rândul său, Ingrid Tersman a recunoscut că această şcoală într-adevăr este unică în Moldova.

“Sunt foarte bucuroasă să particip la inaugurare. Cred și eu ca și ceilalți că este o școală unică. Puteți întreba de ce anume aici, la Drochia? Și am să vă spun că un motiv a fost să ajutăm copiii din Drochia să practice toate sporturile, iar al doilea motiv a fost să demonstrăm cât de eficiente pot fi tehnologiile moderne”, a spus Ingrid Tersman.

Preşedintele raionului Drochia, Andrei Marian, şi-a exprimat certitudinea că, atât antrenorii, cât şi elevii vor demonstra rezultate foarte bune.

“Nu ne oprim aici, avem încă multe de realizat pentru tinerii noștri. Pe viitor planificăm construcţia unui basin acoperit, care să funcționeze pe parcursul întregului an. Ca urmare, vom gestiona un întreg complex sportiv pe bază de baterii solare”, a spus Marian.

După inaugurare, cei prezenți au urmărit evoluţia elevilor Şcolii sportive.

Școala de sport este frecventata de peste 200 de elevi.

sursa: pldm.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By