Experţii americani confuzi. Avionul prăbuşit lângă Kazan NU PUTEA SĂ SE PRĂBUŞEASCĂ PE VERTICALĂ

avion

Potrivit experţilor din Statele Unite, prăbuşirea avionului în apropiere de Kazan a fost cauzată cel mai probabil de o defecţiune tehnică. Totuşi, spun ei, este un caz neordinar având în vedere înregistrările de pe camerele de supraveghere din care poate fi văzută căderea aproape pe verticală a aeronavei.

“Din cele ce am văzut în imagini, este un incident destul de neobişnuit. Se întâmplă foarte rar ca un avion de dimensiuni mari să se prăbuşească sub un asemenea unghi. A avut loc probabil o defecţiune mecanică catastrofală care deocamdată nu a fost identificată. Se prea poate ca o cauză a prăbuşirii să fi fost condiţiile meteo extreme”, a menţionat Todd Curtis, expert în domeniul aerian.

Un alt specialist în domeniu declară contrariul. Arnold Barnett, fostul colaborator din cadrul Biroului Federal al aviaţiei civile, afirmă că vremea rea nu putea cauza o astfel de cădere. “Am avut suspiciuni de îndată ce au apărut primele informaţii precum că tragedia a fost cauzată de vântul puternic. Indiferent cum ar fi bătut vântul nu putea provoca o cădere verticală a aeronavei. O problemă ar putea fi şi calitatea proastă a combustibilului”. Potrivit lui Barnett, cele două tentative de aterizare demonstrează faptul că pilotul ştia despre defecţiunea mecanică.

Alţi experţi sunt de părerea că de vină ar fi vechimea aeronavei, de 23 de ani. Totuşi Barnett nu este de acord şi susţine că : “Nu cred că vârsta Boeing 737  ar fi fost o sursă de risc. Aş fi fost surprins dacă episodul cu trenul de aterizare se întâmpla acum 12 ani. Cutiile negre vor scoate la iveală motivele”.

Amintim că tragedia s-a produs în apropiere de oraşul Kazan, capitala republicii Tatarstan, din centrul Rusiei. Avionul Boeing 737, s-a prăbuşit, la aterizare, pe aeroportul Kazan, duminică, la ora 15.25. În urma impactului 50 de persoane şi-au pierdut viaţa.

foto: reuters.com

moldova24.info

 

You may also like

Comments are closed.

By