Directorul restaurantului Golden Nica a fost trimis în judecată

Procuratura

Procuratura sectorului Rîşcani anunţă despre finalizarea urmăririi penale şi expedierea în instanţa de judecată a cauzei penale, în care, figurează în calitate de învinuit atît persoana juridică, cît şi directorul restaurantului de la Poşta Veche, unde, la începutul lunii septembrie, mai multe persoane s-au intoxicat, iar un bărbat a decedat. Printre persoanele intoxicate se numără şi Ministrul Educaţiei Maia Sandu.

Acuzaţiile procurorilor sunt bazate pe prevederile articolului 216 alin.(2) din Codul penal – păstrarea, comercializarea, oferirea produselor şi serviciilor periculoase pentru viaţa sau sănătatea consumatorilor, soldată cu decesul unei persoane.

La această etapă, procurorii continuă să-i cerceteze penal pe ceilalţi reprezentanţi ai administraţiei restaurantului, care au statut de învinuiţi în acest dosar.

Pentru comiterea acestei infracţiuni, Codul penal prevede amendă în mărime de la 800 la 1000 unităţi convenţionale sau închisoare de pînă la 3 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 5000 la 8000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani sau cu lichidarea persoanei juridice.

moldova24.info, cu referire la Serviciul de presă al Procuraturii Generale

You may also like

Comments are closed.

By