CORMAN // Moldova va începe dialogul cu Federaţia Rusă pentru a vedea care sunt îngrijorările

corman ep

Invitat la emisiunea „Fabrika” de la Publika TV, preşedintele Parlamentului, Igor Corman a declarat că imediat după parafare, chiar în perioada imediat următoare, Moldova va începe dialogul şi consultările cu autorităţile de la Moscova pentru a vedea care sunt îngrijorările din partea Federaţiei Ruse. Potrivit spikerului, Moldova a luat decizia corectă şi că ţara noastră are nevoie de modelul european de integrare.

„La sfârşitul lunii ianuarie va veni o delegaţie de la Duma de Stat în Republica Moldova şi vom începe discuţiile serioase la acest subiect. Chiar acum după parafare trebuie să ne clarificăm în această situaţie pentru că interesul nostru este şi relaţiile cu estul. Avem o piaţă mare de desfacere, avem muncitori care sunt în Federaţia Rusă şi trimit bani acasă. La Vilnius am venit cu solicitări în faţa UE. Am pus un accent privind liberalizarea regimului de vize şi specificul RM. Apoi la Sankt Petersburg am avut întâlniri cu oficiali ruşi, dar şi cu preşedintele Legislativului din Kazahstan. Într-adevăr, am constatat că, oficial, decizia noastră este acceptată. Nu ne dorim o confruntare între modelul UE de integrare şi cel oferit de partenerii din Est”, a declarat Igor Corman.

Totodată, şeful legislativului a menţionat că aşteaptă să vadă reacţia opoziţiei comuniste după ce, marţi, va fi publicat textul parafării Acordului de Asociere cu UE. Anterior, PCRM acuza actuala guvernare că ţine Acordul în secret.

„Comuniştii au încercat să se concentreze asupra faptului că acesta este un acord secret. Vreau să văd reacţiile lor după ce acest acord va fi publicat. Sper foarte mult ca ei să participe la acest vot pentru ratificarea acordului”, a spus Corman.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By