CONTRABANDĂ // Peste 14 mii de ţigări ascunse în caroserii

PIC_0602

În ultimile 24 de ore, vameşii de la Leușeni au stopat trecerea a 14440 țigarete ascunse în caroseriile a două mijloace de transport. În primul caz, la pista de ieşire din R. Moldova prin postul vamal Leuşeni, s-a prezentat pentru efectuarea controlului vamal un microbus Mercedes, cu numere de înregistrare de Chișinău. În timpul controlului vamal, șoferul, un moldovean în vîrstă de 26 ani, a declarat că nu transportă bunuri ce necesită a fi declarate. Ulterior, în timpul controlului fizic al unității auto în pereţii laterali, în spaţiu dintre caroserie şi tapiţerie au fost depistate 6040 țigarete. Produsele de tutungerie Winston, marcate cu timbru de acciz al R.Moldova, în cazul în care ajungeau pe piața de desfacere din UE, aduceau un profit contravenientului de circa 1200 EURO.

În al doilea caz, în cadrul controlului vamal al microbusului de model Mercedes cu numere de înregistrare străine, condus de un cetățean moldovean în vîrstă de 29 ani, au fost depistate produse de tutungerie dosite și nedeclarate controlului vamal. Astfel, în timpul controlului fizic, în salonul microbusului și anume în partea din spate a scaunelor pasagerului şi soferului, colaboratorii vamali au depistat 8400 de țigarete de aceeași marcă, Winston, cu timbru de acciz al R.Moldova.

Potrivit explicațiilor conducătorului auto, din comercializarea ilegală a țigărilor, dînsul urma să obțină un profit de de circa 1700 EURO. Pe ambele cazuri, colaboratorii postului vamal Leușeni au întocmit procese verbale conform art. 287 al.10 – Cod Contravențional al R.Moldova, care prevede o amendă în valoare de 1500 lei și confiscarea țigărilor.

moldova24.info cu referire la Serviciul Vamal

You may also like

Comments are closed.

By