Comuniştilor le convine circul în Parlament

pcrm2parlament

În momentul în care urma să aibă loc votarea unor modificări din Regulamentul Parlamentului, care, potrivit autorilor, urmau să eficientizeze lucrul legislativului, deputaţii PCRM au părăsit astăzi sala de şedinţe.

Astfel aceştia au împiedicat practic adoptarea modificărilor care prevăd limitarea număruilui dar şi al duratei pauzelor cerute de fracţiuni, dar şi reducerea timpului pentru adresarea întrebărilor  – de la 2 minute la 1 minut. O altă prevedere a proiectului menţionat, care le-a stârnit dorinţa de a ieşi repede din sală, constă în faptul că deputaţii nu mai pot lipsi nemotivat de la şedinţele în plen şi cele ale comisiilor parlamentare.

Necesitatea elaborării acestui proiect a apărut după ce deputaţii din fracţiunea PCRM au fost promotorii unor adevărate spectacole utilizând în cadrul acestora megafoane, asediind tribuna centrală, sau blocând accesu deputaţilor în clădirea parlamentului.

Proiectul mai prevede interzicerea participării deputaţilor la şedinţe Parlamentului având asupra lor instalaţii de amplificare a sunetului. Totodată va fi interzisă blocarea tribunei centrale a Parlamentului.

Potrivit noului regulament, cei care se vor abate de la prevederile acestuia vor putea fi sancţionaţi administrativ.

moldova24.info, cu referire la timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By