Comuniştii vor protesta în faţa reprezentanţelor UE din Chişinău

voronin3

Anunţul a fost făcut, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă de către liderul comuniştilor. Potrivit lui Voronin, PCRM va protesta în faţa oficiilor şi a reprezentanţelor UE din Chişinău pentru a cere demisia Guvernului. Vladimir Voronin susţine că este inutil să mai apeleze la premierul Iurie Leancă sau la preşedintele ţării Nicolae Timofti pentru că, afirmă politicianul, ei nu pot rezolva nimic. Liderul PCRM a ţinut să menţioneze că protestele vor fi paşnice.

„Noi cerem de la structurile europene (atît din Chişinău, cît şi de la Bruxelles) să ordone imediat Guvernului moldovenesc să-şi prezinte demisia, să oprească violarea politică a Moldovei şi să ofere poporului moldovenesc posibilitatea pentru a-şi exercita dreptul la alegeri libere şi democratice. Noi cerem de la structurile europene să ordone lui Filat şi Lupus ă-şi adune grupările politice şi să adopte decizia politică de anunţare a alegerilor anticipate”, a declarat Vladimir Voronin.

Totodată, liderul comuniştilor a ţinut să menţioneze că aderarea RM la UE nu este o alegere potrivită şi că ţara noastră nu are nicio şansă de devină membru al UE. Vladimir Voronin este de părerea că actuala guvernare minte poporul precum că Vilnusul este o perspectivă luminoasă pentru ţară. Potrivit lui Voronin, summitul care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni reprezintă anularea oricăror perspective.

„Vilnusul simbolizează obligaţiuni fără libertăţi, o ţară dezbinată, instaurarea definitivă la guvernare a bandiţilor, oligarhilor şi contrabandiştilor. Şi doar din considerentul că aceşti bandiţi conduc ţara în stil „proeuropean”, antirusesc. Anume din aceste considerente PCRM consideră că tema „Vilnus” şi tot ce este legat de acest summit nu este altceva decît susţinerea externă din partea UE a puterii antidemocratice din Moldova, ca complicitate a structurilor europene în oprimarea libertăţilor civice şi a sistemului democratic, constituţional în Moldova”, a adăugat fostul preşedinte al RM, Vladimir Voronin.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By