Comuniştii şi-au pus corturile în mijlocul străzii ILEGAL. Primăria va cere prin instanţă sistarea acţiunii de protest

corturi pcrm-yiarulnational.md

Potrivit unui comunicat al primăriei Chişinău, simpatizanţii opoziţiei comuniste au blocat strada M. Kogălniceanu ilegal. Amintim că începând de ieri, PCRM a anunţat că va organiza proteste non-stop în faţa sediului Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova împotriva parafării Acordului de Asociere cu UE. Aceştia au instalat corturi în plină stradă, blocând o porţiune de drum.

„În notificarea înregistrată în cancelaria Primăriei la data de 27.11.2013, de către un reprezentant al Asociaţiei obşteşti „Patria – Uniunea Euroasiatică” nu era indicat că în timpul acţiunii de protest vor fi blocate arterele de circulaţie, dar nici că vor fi instalate corturi. În context, Primăria municipiului Chişinău declară că acţiunea de protest organizată de comunişti este ilegală. Or, potrivit legii, organizatorii urmau să informeze autorităţile publice locale cu cel puţin 5 zile înainte de data desfăşurării întrunirii. Legea interzice, la fel, şi blocarea intenţionată a arterelor de circulaţie. În acelaşi timp, se interzice organizarea oricăror acţiuni, inclusiv întruniri, pe drumurile publice, fără acordul prealabil al poliţiei”, se precizează în comunicatul primăriei.

De asemenea, se menţionează că Primăria va solicita, prin intermediul instanţei de judecată, sistarea acţiunii de protest, evacuarea forţată a corturilor şi a participanţilor la întrunire de pe carosabil.

foto: ziarulnational.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By