Comuniştii nu vor renunţa la imunitate, pentru că vor să încalce legea în campania electorală

voronin

După ce au venit la putere şi s-au bucurat de toate privilegiile unui mandat de deputat din 2001 până în 2009, comuniştii nu percep activitatea legislativă fără imunitate parlamentară. În toţi aceşti ani, comuniştii s-au deprins cu faptul că nu pot fi pedepsiţi pentru ilegalităţi, iar, aflându-se acum în opoziţie, anume imunitatea este pentru ei unicul lucru care-i mai ţine în Parlament. Altfel ce ar mai cauta acolo?

Sau poate îi vedeţi pe membrii acestei fracţiuni să iasă la tribuna Parlamentului cu propuneri concrete de îmbunătăţire a vieţii concetăţenilor? În afară de discursuri pline de acuzaţii nefondate şi clounade cu blocarea intrării în clădirea Legislativului, comuniştii nu au altă activitate în Parlament.

Fără imunitate, stilul lor nebunatic şi destrăbălat de a face politică la limita legii le-ar putea juca festa, iar marea lor majoritate s-ar putea trezi sancţionaţi civil şi chiar penal. Şi nu pentru că sunt în opoziţie, dar pentru că o merită.

Pentru revoluţionarii (eşuaţi) din ei, lipsirea de imunitate ar însemna nimicirea tuturor şanselor de revenire la putere. Calomnia, instigarea la nesupunere civică, blocarea drumurilor naţionale, obstrucţionarea activităţii poliţiei – sunt doar câteva acţiuni pe care comuniştii le practică în permanenţă. Anume pe acestea mizează ei în campania electorală care urmează.

Vor să revină prin discreditatarea guvernării folosind dezinformarea şi calomnia, pentru că alte instrumente de luptă politică onestă şi civilizată ei nu cunosc. Sunt departe de valorile unei societăţi moderne şi culte. Unicul lucru pe care l-au înţeles ei din democraţie este că dacă ai fost ales de popor îţi poţi permite orice, chiar şi să încalci legea.

Repet, anume pe încălcarea legii mizează ei în campania electorală care se apropie vertiginos. De aceea renunţarea la imunitate ar însemna pentru ei renunţarea la principalele instrumente pe care le posedă – dezinformarea prin calomnie, obstrucţionarea activităţii organelor de forţă, instigarea la ură şi violenţă. Fără imunitate, aceste instrumente le-ar fi inutile, or chiar şi ei îşi dau bine seama că multe dintre acţiunile lor de zi cu zi sunt ilegale.

Folosind doar procedee permise de lege, comuniştii nu au nici o şansă. Oferta lor electorală este una foarte sărăcăcioasă şi miroase a naftalină. Integrarea într-o uniune vamală al cărei promotor se roagă acum de UE să-i abolească regimul de vize nu este tocmai atractivă pentru cetăţenii Republicii Moldova, care ştiu că EUROPA A MIZAT DEJA pe partidele din coaliţie. Ce altceva mai propun comuniştii ? Nimic.

Astfel, dacă ar susţine ideea lipsirii deputaţilor de imunitate, comuniştii ar putea juca după aceleaşi reguli după care joacă partidele din coaliţie, bazate pe oferta electorală. De la egal la egal, nu au însă şanse reale de izbândă.

Dacă erau încrezuţi în propriile forţe şi în faptul că poporul este convins să meargă în uniunea vamală, comuniştii nu ar fi ezitat să susţină propunerea Coaliţiei de lipsire a deputaţilor de imunitate. Ar fi câştigat puncte electorale prin asta.

Da, doar că nu în situaţia în care unica lor opţiune în campanie este să recurgă la ilegalităţi.
Sursa: VoxPublika

You may also like

Comments are closed.

By