Comuniştii incită spiritele la Comrat

PCRM protest

Deputaţii comunişti sunt cei care au incitat vineri spiritele la Comrat, încerând să destabilizeze situaţia în regiune, a declarat vicepreşedintele parlamentului, Andrian Candu, în timpul unor dezbateri în legislativ privind situaţia din Găgăuzia.

”Cunoaştem foarte bine că deputaţi comunişti organizează mitingul şi ațâță spiritele. Deja un miting în mod paşnic a luat sfârşit şi ne bucurăm că şi voi (PCRM) probabil o să luaţi sfârşit ca şi proces în general. De aceea singura rugăminte e să nu ațâțați spiritele”, a menţionat acesta.

Candu a făcut referire şi la principiile de autonomie prevăzute de constituţie şi de legile speciale, care presupun că deputaţii nu trebuie să se implice în treburile interne şi mai ales să facă declarații care ar putea fi interpretate.

Referindu-se la acuzațiile recente ale başcanului Mihail Formuzal la adresa PDM, Candu susţine că acestea au fost provocate de faptul că acesta şi-a pierdut încrederea populaţiei din regiune. ”Înţelegem frustările lui personale, înţelegem că pierzându-şi încrederea cetăţenilor din regiune încearcă să se victimizeze. Dar ce se întâmplă în regiunea autonomă să-i lăsăm pe ei să-şi rezolve problemele”, a adăugat deputatul.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care astăzi Adunarea Populară a Găgăuziei discută posibilitatea demiterii başcanului Mihail Formuzal.

sursa: moldova.ORG

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By