Comuniștii au pierdut astăzi ÎNCREDEREA potențialilor alegători

protest

Comuniștii au reușit să adune câteva mii de oameni în centrul capitalei, aduși cu forța și amenințați că rămân fără locuri de muncă dacă nu vor fi prezenți.

Atunci când lucrezi în cercul unde conducerea este comunistă, iar alți colegi bagă sula în coaste cu fel de fel de vorbe despre guvernarea democrată și despre cât de ”rea” este Europa, uneori îți vine să te faci comunist și tu, uitând despre votul pro-european pe care l-ai dat în 2010 și despre care spuneai că ești gata să-l dai oricând.

În această situație s-au pomenit 98% din cei prezenți astăzi în PMAN, aduși de comuniști din instituțiile subordonate puterii locale, unde primari sunt membri ai PCRM.

Dacă până azi un cetățean se afla printre comuniști la o oarecare instituție subordonată și se considera democrat, pe ascuns și nevăzut de nimeni, erau șanse ca aceasta să devină comunist sau să acorde votul acestora cu drapele roșii, pe fundalul unei presupuse dezamăgiri în actuala coaliție, apoi din momentul când a fost obligat, trezit la ora 4 dimineața, acest posibil alegător cu siguranță a devenit mult mai supărat deja pe PCRM și chiar vor da votul pentru partidele pro-europene.

Astăzi am fost printre cei din centru să văd ce revendică. Nu am rămas surprins când am văzut că pe scaunele din parc erau oameni uitându-se la protestatari ca la niște actori de circ. Tot azi am întâlnit oameni aduși cu forța și amenințați că rămân fără loc de muncă dacă nu vor fi prezenți.

M-am uitat la grămada de oameni, nevinovați dar obligați, iar în cap mi-a venit acele scene tragice cu moldoveni urcați în vagoane pentru animale și trimiși în Siberia. Cam așa au pățit sutele de oameni prezenți în PMAN, fiind aduși cu forța, claie unul peste altul în maxi-taxi plătit de comuniști.

Mulți din cei prezenți au simțit în coastele lor pistolul comuniștilor, mascat prin șantaj și amenințări de tot felul. Comuniștii au semănat astăzi teroare, să-și amintească toți de ei și să-i țină minte cei care au fost în mare măsură potențialii lor alegători. Fără a ne învârti prea mult în același loc, putem spune astăzi că cei care au fost prezenți în Centrul Chișinăului au resimțit cât de răi și periculoși sunt comuniștii conduși de Voronin și Tkaciuk.

Pe de altă parte, cred că ar trebui să mulțumim comuniștilor pentru că au amintit cetățenilor cât de porcoși sunt, pentru că în atâția ani de guvernare democrată poporul a uitat cum este să stai cu frica în sân că uite, mâine sau peste câteva zile, poți păți ceva pentru că nu ai ascultat o comandă comunistă sau nu ai participat la marcarea zilei lui Lenin. Analizând mai profund înțelegem că poate chiar era necesar de o astfel de gafă din partea PCRM, pentru că doar de aceasta avem nevoie înainte de parafarea acordurilor la Vilnius și pentru ai alunga cu totul din Parlament. Doar teroarea schimbă omul, iar pe cel ce a apucat calea greșită îl întoarce. Iată aceasta au făcut astăzi comuniștii. Prin teroarea lor au scos oamenii în stradă și au amintit acestora, evident în limba rusă, că cine nu este cu ei este împotriva lor și vor fi aspru pedepsiți dacă revin la putere.

Astfel, comuniștii, semănând teroare, au cules dezamăgire în partidul lor. Nu cred că cineva a fost bine-dispus să se înjosească pentru ca Tkaciuk să zâmbească mândru sub brazii din fața Guvernului. Culmea a fost când Muntean i-a pus pe cei prezenți să se înjosească atât de tare încât să înconjoare Casa Guvernului. Știu că cei prezenți s-au simțit ca niște oi mânate de un cioban ”maldavan”, fapt pentru care îmi pare rău că au fost puși să se coboare la nivelul proștilor și au fost arătați la televizor, unde îi vor vedea copii lor de peste hotare.

Îmi este rușine despre ce vor spune copii bătrânilor scoși astăzi cu forța în PMAN când vor vedea ce au făcut comuniștii din părinții lor. Aceștia se vor revolta și se vor răzbuna la alegeri, pentru că este ieșit din comun să-i aduni pe oameni în turme și să-i fugărești prin jurul Guvernului. Mă uitam la fețele celor care țineau steaguri roșii în mâini și vedeam pe fața acestora o nemulțumire totală și înjosire care nu mai poate fi măsurată.

Ei bine, comuniștii au reușit astăzi să adune oameni în Chișinău, dar ce vor face în continuare? Vor obliga ca toți cei prezenți, rudele acestora, să voteze cu ei? Nu, nu va fi posibil așa ceva, iar în cabina de vot la sigur vor primi pedeapsa pentru ce au făcut ei azi. La sigur!

Draci concetățeni, voi ați fost aduși în stradă, iar ei, comuniștii, serbează, la fel ca în această imagine! Îmi pare rău de voi, sincer. Am toată convingerea că în scurt timp veți scăpa de această teroare roșie, pentru că ne macină de prea mult timp.

comunisti

Szrsa: Corneliu Gandrabur

You may also like

Comments are closed.

By