Ce scrie presa din Rusia despre Republica Moldova

ziare-rusia

La summitul de la Vilnius nu vor fi decise doar soartele Ucrainei şi Moldovei, dar va fi limitată şi influenţa Rusiei în spaţiul post-sovietic, scrie Nezavisimaia Gazeta, care consideră că cele două state vor intra în sfera de influenţă a Bruxelles-ului şi este de presupus că în curând şi în cea a NATO şi a sistemului PRO al SUA.

În acelaşi timp, sursa susţine că autorităţile de la Chişinău îşi pun mari speranţe în privinţa Ucrainei, făcând referire în acest sens şi la vizita de săptămâna trecută a premierului Iurie Leancă la Kiev. Nezavisimaia Gazeta mai scrie că parcursul european al Republicii Moldova este susţinut de oficiali europeni şi americani, în timp ce în privinţa Ucrainei situaţia încă nu este clară.

X     X     X

Republica Moldova rămâne cea mai săracă ţară din Europa după puterea de cumpărare, scrie Interfax. În Republica Moldova venitul mediu pe cap de locuitor este de 1284 de euro pe an, ceea ce reprezintă a zecea parte din venitul mediu european. La coada clasamentului se mai află Ucraina şi Belarus.

Aceeaşi sursă mai menţionează în alt articol că cetăţenii moldoveni de peste hotare au trimis în ţară peste 1,15 miliarde de dolari în primele nouă luni, dintre care 140 de milioane doar în luna septembrie. Peste o treime de bani sunt transmişi în ruble ruseşti, iar anterior s-a scris că banii transmişi de peste hotare echivalează cu 24% din PIB-ul Republicii Moldova, potrivit Interfax.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By