Ce a făcut Corman la Berlin

corman ep

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut astăzi (n.r. 11.11.2013) o întrevedere cu Secretarul de stat în Ministerul Federal de Interne, ChristophBergner.

Președintele Parlamentului s-a referit la progresele înregistrate de Republica Moldova în implementarea agendei interne de reforme, precum și la prioritățile țării noastre în cooperarea cu UE. Igor Corman a menționat că autoritățile de la Chișinău sunt angajate plenar în modernizarea Republicii Moldova și se concentrează pe aprofundarea reformelor în domeniul justiției, inclusiv reformarea sistemului judecătoresc, Procuraturii Generale și combaterea corupției.

Speakerul a menționat că Parlamentul Republicii Moldova urmează să dezbată în scurt timp Conceptul de reformă a Procuraturii Generale, precum și un pachet de proiecte de legi menit să elimine corupţia în sistemului judecătoresc.

Președintele Parlamentului Igor Corman și Secretarul de stat ChristophBergnerau făcut un schimb de opinii referitor laprogresele înregistrate de Republica Moldova înimplementareaPlanului de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană. Potrivit Speakerului, țara noastră a îndeplinit în mare parte obiectivele care ar permite Comisiei Europene să constate în cadrul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius încheierea celei de-a doua faze a Dialogului pe vize şi, respectiv, să recomande statelor membre UE adoptarea unei decizii pozitive în acest sens.

În context, Igor Corman s-a referit la realizarea condiționalităților cuprinse în cele patru blocuri tematice ale Dialogului RM – UE privind liberalizarea regimului de vize și a menționat că autoritățile de la Chișinău se vor concentra cu mai mult efort pe agenda internă de reforme pentru a aduce rezultate concrete cetățenilor și a face ireversibil cursul de integrare europeană a Republicii Moldova.

La rândul său, Secretarul de stat în Ministerul Federal de Interne, ChristophBergnera dat asigurări că autoritățile germane monitorizează atent progresele Republicii Moldova în implementarea Planului de Acţiuni pentru liberalizarea vizelor și a menționat că Comisia Europeană urmează să prezinte în scurt timp următorul Raport de Progres pentru implementarea celei de-a doua faze.De asemenea, oficialul german a menționat că transformările prin care trece acum țara noastrăsunt foarte importante pentruviitorul său, iarautoritățile germane manifestă respect și sprijin pentru eforturile Republicii Moldova pe calea integrării europene.

De asemenea, oficialii au remarcat bunele relații de colaborare la nivelul ministerelor de interne ale celor două țări și au menționat importanța dezvoltării cooperării moldo-germane, în special, în domeniul asigurării securității interne și ordinii de drept.

moldova24.info, cu referire la  Direcția comunicare și relații publice aParlamentuluiRepublicii Moldova

You may also like

Comments are closed.

By