BLOG: Revoluţia de cacao culminează cu un pârţ. Până şi Dumnezeu nu ţine cu ei!

ded

Data de 7 noiembrie este sfântă pentru comunişti. Exact ca şi cea de 22 aprilie. Sunt unicile zile în calendar în care acestora nu le este ruşine şi nu se ascund. E ziua în care, uniţi, ies în număr mare şi manifestează pentru trecut. E ziua în care nu neagă că sunt deacord cu toate atrocităţile regimului comunist.

O zi mai bună pentru demonstrarea muşchilor nici că putea fi inventată pentru ei. Astfel, aceştia şi-au scos costumele de la naftalină, le-au scuturat de colb şi, îmbrăcându-şi bătrâneţile în ele, au ieşit la Moldexpo să fluture cu cârjele, obosite şi ele, în aer. Păcat că şi-au uitat muşchii printre anii de foamete şi despotism la care i-a condamnat regimul pe care îl idolatrizează acum. Vremea lor a trecut. Nu vor să înţeleagă asta. Nu vor şi gata. Ei nu cred în faptul că par ilari dintr-o parte.

revolutia pârţ

Făcând o paralelă cu ceea ce am văzut la 3 noiermbrie în PMAN, ceea ce am văzut astăzi la TV semănă mai mult cu o înmormântare decât cu o acţiune de susţinere a ideologiei lor bolnave de sifilisul lui Lenin. În aceeaşi ordine de idei, ultimatumul lor, lansat astăzi, nu este decât un pârţ cu iz de pastile de odolean şi kaptopril care îi mai menţin încă în viaţă.

Ca să fie clar, amplele lor manifestaţiuni de stradă vor aduna, în cel mai bun caz, exact atâţia participanţi câţi au fost astăzi la monumentul pleşcatului din granit roşu. Monument pe care, după o lungă perioadă fără ploaie, în dimineaţa de astăzi, ca dinadins, a turnat cu găleata – până şi Dumnezeu le transmite semne să o lase mai moale.

La sfârşitul lui noiembrie, atunci când anunţă ei marea lor acţiune stradală, va fi frig afară. Iar frigul e suportat cu greu de oamenii în etate. Chiar şi de Vladimir Nicolaevici…

Sănătate le doresc. Că doar la asta ar trebui să se gândească ei acum, membrii unui partid mort, cu oameni chinuiţi şi sătui de bâlbâielile celui mai înflăcărat dintre ei.

sursa: Gabriel Călin, VoxPublika

You may also like

Comments are closed.

By