4.2 C
Chișinău
Tuesday, September 28, 2021

BĂSESCU CĂTRE LEANCĂ: Mizaţi pe România în toate procesele ce urmează!

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Declarația a fost făcută de Președintele României, Traian BĂSESCU, la întrevederea cu Premierul Iurie LEANCĂ, ce a avut loc în această seară la Palatul Cotroceni.
Oficialii au discutat despre sprijinul României în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, proiectele energetice în derulare și cele de perspectivă.
„ Este foarte important să ducem la bun sfârşit proiectele de interconexiune a sistemului de gaze şi cel energetic şi mizăm în acest sens pe sprijinul României”, a spus Prim-ministrul Iurie LEANCĂ.
În context, Preşedintele Traian BĂSESCU a declarat că România va susţine în continuare ţara noastră în procesul de modernizare şi va avea un mesaj mai puternic la Bruxelles în favoarea integrării europene a Republicii Moldova.

Totodată, părțile au abordat subiectul reconstrucţiei a două poduri distruse în timpul celui de-al Doilea Război Mondial: unul la Ungheni, pentru transport rutier, şi altul în raionul Leova.

Mâine-dimineață, Iurie LEANCĂ și omologul său român Victor PONTA vor pleca la Bruxelles, unde vor avea o întrevedere  cu Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel BARROSO.

În aceeaşi zi, Prim-ministrul Iurie LEANCĂ se va întâlni cu Președintele Consiliului European, Herman Van ROMPUY, pentru a discuta agenda europeană a Moldovei.

În a doua jumătate a zilei de mâine, şeful Executivului va purta discuții separate cu Vicepreședintele Comisiei Europene, Siim KALLAS, care este comisar pentru Transporturi, și cu Cecilia MALMSTRÖM, comisar European pentru Afaceri Interne.

sursa:gov.md

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img