APEL GHIMPU // Să nu ne lăsăm conduşi de „pitici” cum ar fi Lenin, Stalin, Hitler și unii de azi

putin_vs_stalin_903555-horz1

Într-o postare publicată pe blogul său, liderul PL face un apel către Coaliţia de guvernare, dar şi către persoanele cu funcţii de răspundere să se gândească bine la acţiunile lor pentru a nu rata parcursul european. Potrivit lui Mihai Ghimpu, anul viitor este unul crucial pentru destinul Republicii Moldova – fie ţara noastră se dezvoltă, fie rămâne în sărăcie, cu hoți, corupți, contrabandiști sau comuniști în fruntea statului.

„În acest an vor avea loc alegerile parlamentare, alegeri care vor hotărî destinul nostru – va fi unul european în continuare sau unul putinean. Iata de ce m-am gândit c-ar fi bine să fac un apel către Coaliția care deține puterea în stat, către primari, către funcționari publici, către judecători, procurori, polițiști, către toți cei care dețin funcții publice și le compromit prin încalcarea legii, ceea ce duce la o mare nedreptate față de ceilalți, care nu dețin astfel de funcții și, mult mai grav, la nemulțumirea oamenilor. Anul care a rămas până la alegerile parlamentare permite să readucem încrederea oamenilor în forțele democratice, în democrație ca atare, altfel cetățenii vor pleda ca și-n 2001 și 2005 pentru forțele care vor să ne ia din nou destinul nostru european. Să lucrăm în baza legii și pentru oameni, doar aceasta așteaptă cetățenii și pentru aceasta sunt încredințate aceste funcții pe care le deținem fiecare, gandiți-vă la cum o să trăiți mâine, când n-o să mai aveți aceste funcții, căci banul facut pe sărăcia omului nu aduce fericire, dimpotrivă, chin și necaz, doar nimeni nu poate ști cât îți va merge bine, în cazul în care ai încălcat legea”, scrie Mihai Ghimpu.

Totodată, preşedintele liberalilor acuză Federaţia Rusă că se amestecă în treburile Moldovei şi că împiedică ţara noastră să adere la Uniunea Europeană. Potrivit lui Ghimpu, Rusia îşi doreşte ca RM să meargă pe urmele Ucrainei, iar Acordul de Asociere să nu fie semnat.

„Rusia, chiar dacă nu mai este acea Rusie țaristă sau bolișevică, acea Rusie puternică, vedeți bine că nu doarme și nici nu se liniștește, ea continuă să-și promoveze interesele sale imperiale și, sunt sigur, scopul ei este să oprească Republica Moldova din drumul ei European așa cum s-a întâmplat în cazul Ucrainei, sper ca nu pe mult timp. Acest scop, odată ce nu a putut opri parafarea și semnarea Acordului de Asociere cu UE, Rusia și-l poate atinge în cazul în care forțele ProRuse, id est, comuniștii, câștigă alegerile parlamentare din toamna anului viitor. Acordul de Asociere a RM cu UE va fi aruncat la gunoi sau ars așa cum a ars Declarația de Independență, iar cu încetul, dacă nu chiar deodată, vom arde și noi așa cum au ars părinții și buneii noștri. Asta ne dorim?”, se întreabă liderul PL.

Mihai Ghimpu îşi încheie gândul cu o urare pentru cetăţeni: „Dumnezeu să binecuvinteze mintea românului moldovean de azi, nicidecum cea de mâine!”

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By