Andrian Candu către Parlament: Comisia Europeană a anunţat că Republica Moldova a îndeplinit condiţiile pentru liberalizarea vizelor

candu2

foto: publika.md

Vicepreşedintele parlamentului Andrian Candu a anunţat vineri în plenul Parlamentului despre raportul Comisiei Europene potrivit căruia Republica Moldova a îndeplint condiţiile pentru liberalizarea regimului de vize.

Din anunţul CE citat de Candu se pot desprinde o serie de menţiuni ale reuşitelor înregistrate de Republica Moldova: reforma Ministerului de Interne,  îmbunătăţirea colaborării cu Ucraina pe subiectul managementul de frotieră şi altele.

După Summitul Parteneriatului Estic, care va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie la Vilnius, Comisia va pregăti propunerea de ridicare a obligativităţii vizelor pentru cetăţenii moldoveni cu paşaport biometric.

”Este şi un răspuns pentru opoziţia parlamentară la ceea cu ce se ocupă majoritatea parlamentară”, a comentat Amdrian Candu.

CE a dat publicităţii vineri un comunicat în care se menţionează referitor la R. Moldova că ‘reforma Ministerului de Interne a fost încheiată, cooperarea juridică în chestiuni infracţionale cu statele membre UE s-a ameliorat, precum şi cooperarea cu Ucraina în managementul frontierelor’. CE precizează că va avansa propunerea privind ridicarea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii din R. Moldova, ‘imediat după summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius’.

sursa: InfoMoldova.net

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By