Voronin: În curând vor fugi ca DRACUL DE TĂMÂIE

timp

Membrii Partidului Comuniştilor sărbătoresc, astăzi, 20 de ani de la fondare. Adunarea festivă a avut loc în incinta Teatrului de Operă şi Balet “Maria Bieşu”. Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a ieşit în faţa membrilor cu un discurs de 11 pagini în care s-a referit atât la trecutul Partidului, cât şi la planurile de viitor.

Potrivit lui Vladimir Voronin, Republica Moldova se află la moment într-o situaţie mult mai dificilă decât în 2001. Voronin este de părerea că ţara noastră are nevoie de modernizare, de o economie dezvoltată, învătământ de calitate, locuri de muncă bine plătite, pensii, burse, îndemnizaţii. Voronin a menţionat că direcţia în care merge Moldova este una greşită şi că în viitorul apropiat vom avea o ţară umilită, localităţi părăsite şi cimitire suprapline. Liderul comuniştilor a venit şi cu soluţia – integrare urgentă în Uniunea Vamală care va aduce cu sine pieţe de desfacere, preţuri mici la energie, marfuri şi servicii comunale. O soluţie ar mai fi o politică socială clară şi lupta împotriva corupţiei şi a infracţiunilor. Voronin şi-a exprimat convingerea că cele furate până acum de conducerea ţării în ultimii 4 ani – bănci, aeroporturi, alte obiective naţionale, trebuie înapoiate poporului şi statului.

„Trebuie să conştientizăm cu toţii că problema corupţiei în Moldova este problema suveranităţii ţării şi a poporului. Cine conduce ţara – stăpânii Judecătoriei de la Căuşeni sau poporul? Cine conduce ţara – raiderii şi oligarhii sau poporul? Cine conduce ţara – oamenii certaţi cu legea sau poporul? Nu există nici o îndoială că foarte curând actualii stăpâni ai vieţii VOR FUGI CA DRACUL DE TĂMÂIE de cuvintele „judecată” şi „judecător”, a spus Voronin.

În debutul raportului său, Voronin a amintit celor prezenţi şi despre destrămarea URSS. Totodată, liderul comunist şi-a exprimat convingerea că la eveniment s-au adunat adevăraţii contemporani politici, plini de idei. Preşedintele Voronin a amintit despre principiile şi valorile care stau la baza PCRM – solidaritate, internaţionalism, dreptate socială, lupta pentru drepturile omului, statalitatea RM şi libertatea ţării.

„Vă sunt recunoscător tuturor care v-aţi dedicat întreaga viaţă pentru această luptă şi nu v-aţi temut ca în clipele decisive ale acestei epoci să rămâneţi oameni şi patrioţi  adevăraţi. Anume voi, care aţi parcurs cei 20 de ani, aţi fost şi rămâneţi purtătorii unici ai acelei speranţe sociale fără de care nu poate exista un viitor. Ne uneşte o singură idee – de a crea ceva nou. Anume pe acest principiu s-a axat acitivitatea noastră în perioada primei opoziţii, până în 2001, dar şi în perioada aflării noastre la guvernare. Şi acum noi suntem nu doar un partid disciplinat, dar şi o echipă creativă, capabilă să găsească cele mai neordinare soluţii. Anume aşa trebuie să fie organizarea politică a comuniştilor – să stăm ferm pe temelia marxismului ştiinţific, să fim deschişi pentru lucruri noi, decizii progresive, idei şi strategii sociale”, a menţionat liderul PCRM.

Fostul şef de stat consideră că Partidul Comuniştilor are scopuri concrete şi exacte. Mai mult, este convins că PCRM are destul potenţial moral şi profesionist, însă pentru a realiza  sarcinile propuse este nevoie de participarea întregii societăţi.

„Sunt sigur că vom ridica Moldova. Ştiu că se scurg ultimele zile ale acestui regim. În ziua jubileului de 20 de ani vreau să repet deviza noastră – „Cine  e cu noi, nu-i împotriva noastră”. Doar împreună vom învinge răul, doar printr-un marş comun vom scăpa pentru totdeauna de nenorocirea care s-a abătut asupra casei noastre”, a adăugat preşedintele PCRM.

foto: timpul.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By