Vlad Filat și-a luat rămas bun de la Wilfried Martens

filat

Președintele PLDM, Vlad Filat, a participat, sâmbătă, la funeraliile liderului Partidului Popular European, ex-premierul Belgiei, Wilfried Martens. La Catedrala Saint-Bavon de Gand, unde a avut loc ceremonia funerară, au fost prezente înalte oficialități europene, între care: Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, Cancelarul german Angela Merkel, Preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, Președintele Georgiei, Mihail Saakaşvili, Preşedintele României, Traian Băsescu, dar și Primul-ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă.

Amintim că Preşedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, s-a stins din viață săptămâna trecută, la vârsta de 77 de ani.

În legătură cu trecerea în neființă a lui Wilfried Martens, Vlad Filat a adresat un mesaj de compasiune, în care a menționat că Președintele PPE a fost un mare prieten al Partidului Liberal Democrat din Moldova.

„El ne-a primit cu braţele deschise în cea mai mare familie politică europeană, ne-a fost mereu alături şi ne-a sprijinit în cele mai grele momente. Wilfried Martens a fost un promotor al construcţiei şi extinderii europene şi va rămâne în amintirea noastră ca un om desăvârşit şi ca un model de politician demn de urmat”.

În mesajul său, Vlad Filat și-a exprimat speranța că viziunea lui Wilfried Martens de a uni națiunile Europei în democrație, prosperitate și valori comune va fi continuată.

Wilfried Martens a fost Prim-ministru al Belgiei între anii 1979 și 1992, iar din 1990 a condus Partidul Popular European.

sursa: pldm.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By