Vânători ilegali din Avdarma prinşi de Poliţia de frontieră Basarabeasca

vanat ilegal

O patrulă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Basarabeasca, aflată în misiune de serviciu, a depistat în nopaptea de 7 octombrie, în apropierea nemijlocită de graniţă, trei bărbaţi care vânau. S-a dovedit că aceştia sunt din localitatea Avdarma, raionul Comrat.

Bărbaţii, cu vârste cuprinse între 32 şi 51 de ani, aveau asupra lor două arme de vânătoare şi 68 de cartuşe, calibrul 12 mm. În momentul reţinerii acestia reuşiseră să vâneze un iepure. Bărbaţii s-au ales cu amenzi în mărime de 400 de lei

Într-un comunicat de presă, Poliţia de Frontieră aminteşte unele recomandări care au menirea de a preveni şi combate cazurile de încălcare ale regimului frontierei de stat şi regimului zonei de frontieră. Astfel, pasionaţii de vânătoare trebuie să cunoască următoarele restricţii:1. Vânătoarea la frontiera de stat, pe culoarul de frontieră şi în fâşia de protecţie a frontierei de stat este interzisă.2. Este prohibită şi vânătoarea de-a lungul frontierei de stat, pe o adâncime de 500 metri de la linia frontierei de stat către interior.3. Se admite vânătoarea organizată în zona de frontieră până la limita de 500 metri de la linia frontierei de stat numai în perioada luminoasă a zilei, cu avizul prealabil al Poliţiei de Frontieră, respectându-se regulile şi restricţiile prevăzute de legislaţia în vigoare.4. Se interzice tragerea cu arma şi urmărirea animalelor peste frontiera de stat.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By