Valeriu Lazăr: Republica Moldova a intrat în era marilor proiecte de infrastructură,

big-valeriu-lazar-republica-moldova-a-intrat-in-era-marilor-proiecte-de-infrastructura-care-vor-largi-limitele-dezvoltarii-economice-a-tarii

Declarația a fost făcută în cadrul întrevederii cu Dna  Marion HOENICKE, șef al Departamentului pentru ţările Parteneriatului Estic şi Asiei Mijlocii din cadrul Băncii Europene pentru Investiţii. Dna HOENICKE se află în vizită la Chișinău pentru a discuta mandatul și perspectivele de cooperare pentru perioada 2014-2020 a BEI cu Republica Moldova.

Părțile au trecut în revistă stadiul proiectelor derulate cu suportul BEI și au făcut un schimb de opinii privind posibilitățile de cooperare viitoare.

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr a exprimat satisfacția în legătură cu nivelul de finanțare din partea BEI și calitatea proiectelor desfășurate. „R. Moldova este lider regional la creșterea economică în anul 2013, iar o mare parte din aceasta a fost generată de proiectele de infrastructură. Vom insista asupra consolidării mandatului Băncii Europene de Investiții, căci Republica Moldova a intrat în sfârșit în era marilor proiecte de infrastructură, iar continuarea investițiilor în infrastructuri, care înseamnă și competitivitate sporită a economiei dar și servicii calitative pentru populație, va lărgi și posibilitățile dezvoltării economice a țării”, a declarat Valeriu Lazăr.

Totodată, ministrul Economiei a invitat reprezentanții BEI să participe la discutarea Planului magistral România-Moldova în domeniul energetic, care a fost recent transmis Comisiei Europene, pentru a stabili prioritățile de finanțare a proiectelor de interconectare între cele două țări. Părțile au examinat și alte proiecte posibile din domeniul energetic, transporturi etc.

Până în prezent, Banca Europeană de Investiții a semnat acorduri de finanțare pentru Republica Moldova în valoare de 430 milioane de euro. „Ne conducem de principiul „mai mult pentru mai mult”, asfel finanțarea pentru proiectele investiționale din Moldova este în creștere în funcție de reușita autorităților moldovene în realizarea angajamentelor”, au declarat reprezentanții BEI.

You may also like

Comments are closed.

By