UPDATE 12:17 // Descinderi la VAMA LEUŞENI

timpul.md

UPDATE 12:17

Astazi, 22 octombrie, ora 15:00, CNA si Procuratura Anticoruptie va tine un briefing in contextul descinderilor la postul vamal Leuseni-Albita.

Evenimentul va avea loc in incinta CNA.

UPDATE 8:55 :COMUNICAT DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, împreună cu ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție desfășoară cercetări într-o cauză penală complexă, instrumentată în comun cu Parchetul Național Anticorupție și Centrul Național Anticorupție din Republica Moldova, privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție referitoare la transportul de mărfuri peste frontiera de est.
În cursul dimineții s-au desfășurat 27 de percheziții la domiciliul unor persoane și în alte locații aflate în județele Iași și Vaslui. Totodată, Centrul Național Anticorupție derulează o serie de activități similare în Republica Moldova.
În cauză sunt vizate mai multe persoane, față de 23 dintre acestea fiind dispusă începerea urmăririi penale.
La acțiune, procurorii beneficiază de sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliției Române și Serviciului Român de Informații.
BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

UPDATE 8:42 Purtătorul de cuvând al CNA, Angela Starinschi a postat o fotografie pe o reţea de socializae în care apar mai mulţi ofiţeri ai CNA în timpul descinderii de la vama Leuşeni-Albiţa.

foto

UPDATE 8:16 COMUNICAT DE PRESĂ CNA

Centrul Naţional Anticorupţie în comun cu Procuratura Anticorupţie, securitatea internă a Serviciului Vamal, a Poliţiei de Frontieră, precum şi reprezentanţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie li Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul MAI al României desfăşoară, în această dimineaţă, o operaţiune complexă la vama Leuşeni-Albiţa.

Pe parcursul a câteva luni, grupul comun de anchetă şi investigaţii, format din ofiţeri ai instituţiilor menţionate, a documentat mai multe acte de corupţie în care ar fi implicaţi funcţionari a Serviciului Vamal şi Poliţiei de Frontieră.

La această oră se desfăşoară acţiuni sincronizate de urmărire penală la ambele puncte de trecere a frontierei Leuşeni- Albiţa.

Totodată, ne cerem scuze de la oamenii care urmează să traverseze punctul vamal pentru incomodităţile create din cauza blocării zonei unde se desfăşoară operaţiunea.

Precizăm că mai multe echipaje ale Inspectoratului Naţional de Patrulare au fost dislocate pe traseul Chişinău- Leuşeni pentru a redirecţiona transportul de mare tonaj care se îndreaptă spre vamă.

8:12

Ofiţerii CNA au descins în această dimineaţă la biroul Biroul Vamal Leuşeni. Informaţia a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, care susţine că la momentul actual atât organele de resort din România cât şi cele din Republica Moldova sunt implicate în operaţiune.

Pe de altă parte serviciul Vamal a făcut apel către cetăţenii care au ales să părăsească ţara prin punctul de trecere Leuşeni-Albiţa să-l evite şi să aleagă un alt itinerar.

vom reveni cu detalii

foto: timpul.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By