Un nou centru de tineret și sport ar putea fi dat în folosință până la sfârșitul acestui an

img.php

Un nou centru de tineret și sport ar putea fi dat în folosință până la sfârșitul acestui an, după ce Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a decis susținerea lucrărilor de construcție necesare. Beneficiarii acestui nou centru de tineret și sport vor fi locuitorii raionului Căușeni.

Banii necesari pentru finalizarea lucrărilor, 2 milioane de lei, sunt alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR). Decizia a fost luată cu ocazia ședinței CNDR care a avut loc chiar la Căușeni, în prezența președintelui Consiliului, vicepremierul Valeriu Lazăr, și a ministrului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan.

În acest context, Marcel Răducan a precizat că decizia de a redistribui banii are drept obiectiv implementarea eficientă a proiectelor și asigurarea valorificării eficiente a mijloacelor financiare din FNDR.

De asemenea, vicepremierul Valeriu Lazăr a propus ca, începând cu anul 2014, să fie elaborați indicatori de performanță pentru ADR-uri, astfel încât acestea să își intensifice activitatea de atragere a investițiilor în regiune, să le sporească competitivitatea, iar realizările să fie măsurabile.

Membrii CNCDR au discutat în cadrul ședinței despre procesul de implementare a proiectelor în primele 9 luni ale anului 2013. Astfel, potrivit directorului Direcției generale de Dezvoltare regională Valerian Bînzaru, în 9 luni ale anului curent au fost utilizați circa 172 mln lei pentru implementarea proiectelor de dezvoltare regională, banii fiind alocați din FNDR și Agenția de cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
Menționăm că, pentru a doua oară, miniștrii membri ai CNCDR au decis să se reunească în ședință în localitățile unde se implementează proiecte de dezvoltare regională, pentru a fi mai aproape de beneficiari și pentru a observa detaliat cum decurg etapele de implementare a proiectelor. Ministrul Marcel Răducan a precizat că această practică va deveni tradiție, iar următoarea ședință va fi organizată în decembrie la Bălți, Regiunea de Dezvoltare Nord.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By