UK KOMAKS: AEROPORTUL CHIŞINĂU AR PUTEA DEVENI UN IMPORTANT HUB REGIONAL

aerop

Aeroportul Internațional Chișinău va face legătura între partea estică a Rusiei cu Europa Centrală și de Vest, dar și cu Orientul Apropiat, având potențialul de a deveni un important hub regional. Declarația aparține vicepreședintelui UK Komaks, compania care a luat în concesiune aeroportul din Chișinău, Tatiana Semionova.

Reprezentanta companiei a susținut miercuri, într-o conferință de presă, că în Aeroportul Internațional Chișinău vor fi atrași pasagerii din Orientul Îndepărtat al Rusiei care vor să călătorească în Europa și viceversa. ”De ce pasagerii din Habarovsk să piardă mai mulţi bani şi mai mult timp ca să zboare la Moscova pentru a ajunge în Italia, spre exemplu, dacă ar putea să zboare prin Chişinău?”, a explicat  Semionova.

Potrivit acesteia, investițiile asumate de compania concesionară vor contribui la creșterea fluxului de pasageri de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Tatiana Semionova a precizat că UK Komaks va investi aproximativ 245 de milioane de euro pentru modernizarea şi dezvoltarea Aeroportului. Concesionarul intenţionează, pe lângă reparaţia pistei şi construirea terminalului de pasageri, construirea şi a unei zone de tranzit care va fi amenajată cu locuri de agrement, restaurante, magazine duty free.

Tatiana Semionova preconizează că spre anul 2030, numărul de pasageri deserviţi de Aeroportul Chişinău va creşte de la 1,3 milioane pe an în prezent, la peste 5 milioane. Astfel, va crește şi numărul destinaţiilor, va scădea preţul biletelor şi vor fi atrase mai multe companii low-cost. Potrivit reprezentantei UK Komaks, în 2014 este posibil să fie inaugurată o cursă avia Chişinău-Habarovsk.

Semionova a dat asigurări că UK Komaks este gata să înceapă lucrările şi să facă investiţiile necesare pentru modernizarea Aeroportului Internaţional Chişinău. Ea a precizat că a fost deja semnat contractul de concesionare, iar compania nu este în prezent în niciun litigiu judiciar în privinţa acestuia.

Vicepreşedintele pentru staregii şi dezvoltare al UK Komaks, Tatiana Semionova, a prezentat, miercuri, în conferință de presă, planul companiei pentru dezvoltarea și modernizarea aeroportului.

sursa: infotag.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By