TAINĂ PUBLICĂ // Edward Snowden s-a întâlnit cu tatăl său la Moscova

pic_8e0e2282b5d9647f0f38ae74269a6b6a

Tatăl fostului ofiţer CIA Edward Snowden s-a întâlnit cu fiul său la Moscova, transmite agenţia “Interfax”. Timpul şi locul întîlnirii nu au fost dezvăluit din motive de securitate, scrie agenţia.

Avocatul lui Snowden, Anatoli Kucerena, a spus mai devreme că jurnaliştilor li se vor comunica detalii despre întîlnire. Kucerena, de asemenea, a declarat că întâlnirea trebuia să aibă loc joi, 10 octombrie.

Potrivit avocatului , Snowden Sr. intenţionează să mai petreacă ceva timp în Rusia.

Lon Snowden, tatăl lui Edward Snowden, a sosit la Moscova în dimineaţa zilei de 10 octombrie. Kucerena, cel care l-a întâlnit la aeroport, a declarat reporterilor că maşina în care se deplasau a fost urmărită de alte 5 maşini.

Avocatul a sugerat că persoane necunoscute îl urmăreau pe Snowden Sr. pentru a afla mai multe detalii despre locul şi timpul întîlnirei cu fiul său .

Amintim că fostul agent CIA, Edward Snowden, acuzat de trădare de către SUA, pentru scurgerea de informaţii secrete ale Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) din SUA, a făcut public metodele de spionare de către Statele Unite a informaţiei confidenţiale a utilizatorilor de Internet şi de telefonie mobilă.

În iunie, a ajuns de la Hong Kong la aeroport “Şeremetevo”, dar nu a reuşit să zboare de acolo, pentru că americanii au anulat paşaportul său. Pentru o lungă perioadă de timp Snowden s-a aflat în zona de tranzit a aeroportului, dar în august autoritatile ruse i-au acordat adăpost temporar. Locul aflării reşedinţei lui Snowden din Rusia este ţinut în secret.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By