Societatea civilă acuză PCRM că încearcă să o folosească în scopuri politice

hqdefault

Congresul Civic, structură creată anterior pentru controlul societăţii civile asupra actului de guvernare a fost compromise de Partidul Comuniştilor, care şi-a pus-o în subordinea sa pentru a-şi promova propriile interese poilitice, a declarat miercuri Ruslan Popa în cadrul unei conferinţe de presă.
Acesta a precizat că acest Congres Civic avea de fapt scopul de a întruni societatea civilă şi forţele pro-stataliste iar în acest sens a fost elaborate şi un Memorandum care trebuia să fie semnat de PCRM în care formaţiunea urma să asigure independenţa Congresului.

Comuniştii însă au refuzat semnarea acestui document, ba mai mult, liderul formaţiunii, Vladimir Voronin a declarat că nici nu a auzit despre el. ”Am solicitat audienţă la preşedintele PCRM, Vladimir Voronin. La întâlnirea cu el, mi s-a spus clar că memorandumul nu va fi semnat. Nici măcar n-a auzit de el. PCRM niciodată nu a planificat ca acest Congres să fie independent. PCRM planifica întotdeauna să-l menţină sub controlul său”, a declarat Popa.

Mai mult, el a declarat că PCRM a trădat Congresul Civic în această primăvară, încercând să negocieze cu un partid parlamentar.În consecinţă, Popa şi-a anunţat demisia din Congresul Civic şi a anunţat crearea unei noi structuri Uniunea Civică pentru Democraţie Directă.

Amintim că membrii Congresului Civic au organizat şi au participat la mai multe acţiuni de protest organizate de Partidul Comuniştilor

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By