23.3 C
Chișinău
Thursday, July 29, 2021

SCANDALOS/ 19 vameşi şi 13 poliţişti de frontieră reţinuţi

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

În urma operaţiunii de astăzi dimineaţă, de la vama Leuşeni-Albiţa, au fost găsite zeci de mii de euro, dolari, precum şi altă valută. Totodată, în urma descinderii au fost reţinuţi 19 colaboratori ai Serviciului Vamal şi 13 colaboratori din cadrul Poliţiei de Frontieră. Deocamdată CNA şi Procuratura Anticorupţie nu a anunţat numele persoanelor reţinute, menţionând doar că este vorba atât de colaboratori cu un stagiu de 20 ani, precum şi angajaţi recent. Banii erau extorcaţi de la conducătorii auto pentru a facilita trecerea mărfurilor atât din RM în UE şi invers.

Potrivit CNA, este prima operaţiune de asemenea anvergură desfăşurată cu implicarea investigatorilor  sub scoperire din partea Moldovei, dar şi a României. Amintim că au fost desfăşurate acţiuni sincronizate de urmărire penală la ambele puncte de trecere a frontierei Leuşeni- Albiţa.

Acţiunile de urmărire penală continuă. În timp de 72 de ore, procurorii vor veni cu informaţii în ce priveşte vinovăţia persoanelor. Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă până la 10 ani de închisoare sau vor fi private de dreptul să ocupe funcţii de la 2 la 5 ani.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img