Şalaru vrea să vorbească cu jurnaliştii

Gheorghe-Salaru3

Marți, 15 octombrie 2013, începând cu ora 10.00, Ministrul Mediului Gheorghe Șalaru va susține o conferință de presă cu referire la semnarea Convenţiei Minamata cu privire la mercur.

Convenţia de la Minamata cu privire la mercur este un tratat nou de mediu, elaborat în perioada 2010-2013 de către Comitetul Interguvernamental de Negocieri pentru elaborarea instrumentului global cu efect juridic obligatoriu în domeniul mercurului, stabilit prin Decizia nr. 25/5 III, adoptată de Consiliul Guvernator al Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) / Forumul Ministerial Global de Mediu.

Convenţia de la Minamata cu privire la mercur are o importanţă majoră pentru consolidarea eforturilor ţărilor de a realiza măsurile necesare la nivel naţional, regional şi global pentru reducerea impactului negativ al mercurului şi compuşilor acestuia asupra mediului şi sănătăţii umane.

Implementarea acestei Convenţii va contribui la implementarea documentului final „Viitorul pe care îl dorim” al Conferinţei ONU privind Dezvoltarea Durabilă (RIO+20).

Sunt invitați reprezentanții mass-media. Evenimentul va avea loc în incinta Ministerului Mediului (str. Cosmonauților, nr.9, et. 6, biroul 603).

You may also like

Comments are closed.

By