RUSIA a impus un nou embargou

oniscenco

După Republica Moldova şi Ucraina a venit rândul Lituaniei să fie sancţionată de Rospotrebnadzor. Astfel, începând cu ziua de astăzi, Rusia a stopat importul de produsae lactate din Lituania, transmite «Интерфакс», cu trimitere  la şeful RosPotrebNadzor – Ghenadii Onişcenco.

Toate obiecţiile noastre sunt legate de linia de bază de produse lactate lituaniene – „Peno Jgvaydes”, „Silutes Rambinas”, „Svalya”, „Rokiskino tikras” dar şi altele, a declarat şeful RosPotrebNadzor.

Potrivit acestuia, pruducătorii lituanieni au admis încălcări sertioase ale legislaţiei Ruse în ceea ce priveşte informarea consumatorilor despre corespunderea produselor cu cerinţele legale. Onişcenco a mai declarat că într-un şir de produse, au fost descoperite drojdii şi mucegai într-o cantitate mai marea decât cea admisă de lege.

Amintim că înaintea summitului de la Vilnius care va avea loc în această toamnă şi în timpul căruia Republica Moldova urmează să parafeze Acordul de asociere cu UE,  Rusia a introdus sancţiuni similare în ceea ce priveşte importul de vinuri din Republica Moldova. Anterior şi Ucraina, care urmează să semneze acordul,  a devenit victima Rospotrebnadzorului rusesc, care a interzis importul în Federaţia Rusă a dulciurilor ucraineşti.
moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By